"Eu cred ca este bine sa fie mai multi ministri, pentru a avea fiecare o responsabilitate foarte clara, dar prin restructurare aveti si o oportunitate pe care va cer sa nu o ratati, de a mai reduce aparatul birocratic. Cu ocazia acestei restructurari am constatat ca exista cinci departamente care fac acelasi lucru in cinci ministere, am constatat ca avem zeci si sute de oameni care, teoretic, scriu trei hartii, asa incat, daca sunteti fiecare responsabil de domeniul respectiv, va rog sa fiti responsabili si de modul in care cheltuim banii", a spus Ponta ministrilor, potrivit Mediafax.

El a amintit ca in structura noii administratii centrale nu va fi inclus niciun post suplimentar si nici nu vor fi alocate fonduri in plus.

Ponta a cerut, totodata, ministrului pentru Dialog Social, Doina Pana, sa inceapa discutiile cu sindicatele privind proiectul de buget pe anul viitor, avertizand ca nu ii plac discutiile in care solicitantii adopta pozitii gen "Dati-ne, nu ne intereseaza de unde".

"O rog pe doamna Pana sa se pregateasca, ca sunt multi oameni si multe sindicate cu care trebuie sa discutam pana la intocmirea bugetului, si sa explicam foarte clar si pe partea de legislatie, dar si pe partea de masuri concrete ce se poate face", i-a spus Ponta ministrului delegat pentru Dialog Social, la inceputul primei sedinte a noului Guvern.

El a aratat ca discutiile cu partenerii sociali vor fi derulate "cu bugetul pe masa" si a avertizat ca nu ii plac situatiile in care sindicatele cer anumite drepturi salariale fara sa tina cont de posibilitatile bugetare ale Guvernului.

"Ce vreau sa va rog, doamna ministru - sunteti si noua in Cabinet, dar sunteti veche in domeniu - cu cei din educatie, cu cei din toate celelalte sindicate, punem pe masa bugetul si hotaram impreuna. Mie nu-mi plac discutiile alea cu <<Dati-ne, nu ne intereseaza de unde!>>, ca n-avem un... Cred ca stiu si ei ca de unde nu e, nu se poate da, dar trebuie sa fim deschisi, trebuie sa le aratam foarte clar cati bani avem si cum putem sa-i repartizam in perioada urmatoare", a mai spus Ponta.

Proiectul de buget va fi discutat de Guvern si cu membrii delegatiei Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, care vor sosi la Bucuresti la inceputul anului viitor.