Intrebat, marti, la Tuzla, despre faptul ca un litru de combustibil este mai scump in Romania decat in alte tari europene, Victor Ponta a spus ca "putem sa avem o politica de raliere la media europeana in masura in care avem si o infrastructura mai buna". 

"E mai scump decat alte tari din Uniunea Europeana, la motorina suntem pe locul 21, daca nu ma insel, la benzina am urcat putin mai mult si evident ca putem sa avem o politica de raliere la media europeana in masura in care avem si o infrastructura mai buna. Problema numarul unu la noi nu e doar pretul, problema este consumul mai mult pentru ca nu ai infrastructura, deci trebuie sa vedem cu ce incepem. Daca avem infrastructura mai buna, atunci sigur ca si pretul pe ansamblu al transportului rutier va fi mai mic, in masura in care avem transport aerian si feroviar iarasi performant care sa poata sa acopere aceste necesitati", a afirmat premierul. 

El a mentionat ca daca va fi facuta infrastructura mai repede, atunci costurile pe ansamblu vor fi ceva mai mici. 

"De exemplu, faptul ca vara aceasta am experimentat, a fost un experiment pana la urma, acele noi mijloace de transport feroviar catre mare ne ajutam la sfarsitul sezonului sa vedem daca au fost profitabile, daca intr-adevar oamenii vor prefera sa mearga cu trenul decat sa mearga cu masina. Sa nu uitati ca Autostrada Bucuresti - Constanta a fost inceputa de Ceausescu ca sa o termin eu. Deci, daca putem sa facem infrastructura mai repede, atunci cu siguranța costurile pe ansamblu vor fi ceva mai mici", a menționat Ponta. 

Intrebat despre faptul ca oficiali Petrom ar fi anuntat ca iau in calcul restrangerea unor investitii in tara noastra din cauza taxelor prea mari, premierul a raspuns: "Hai sa fim seriosi. Daca dupa ce faci un miliard de euro profit tot nu sunt bune taxele…Pana la urma stiti cum e, ei isi promoveaza interesul lor. Nu ati vrea sa faceti si dumneavoastra un miliard de euro profit ? Cred ca nu ati pleca din Romania".

Cand un jurnalist a precizat ca profitul a fost mai mic in acest an, Ponta a spus: "Cred ca se descurca".