In opinia premierului, exprimata in cadrul unei emisiuni televizate, toata lumea se afla intr-o "batalie economica" si, cu mici exceptii, ca Siria si Afganistan, razboaiele nu se mai duc cu "tancuri si pusti, noteaza Mediafax.

"E o batalie economica in care Romania n-a participat in ultimii ani, in care am inceput sa contam ca suntem tara cea mai mare din regiune si dupa alegerile din noiembrie-decembrie parea sa avem o anumita stabilitate si directie, si evident ca exista interese, pentru unele dintre ele am si date, de a nu exista o dezvoltare economica a Romaniei. Dar pana la urma nu sunt de vina cei care ne pun bete in roate, noi trebuie sa avem grija de noi, aici nu e teoria conspiratiei", a spus premierul.

Victor Ponta a afirmat ca are informatii de la serviciile specializate ca majoritatea celor care protesteaza impotriva Proiectului Rosia Montana sunt persoane de buna credinta, dar exista si grupuri de interese straine care se afla in spatele protestelor.

"Ca si presedintele tarii, ca si anumiti ministrii, avem acces la diverse lucruri care tin de interese din afara Romaniei impotriva unor proiecte economice. Obligatia noastra este sa ne aparam", a spus Ponta.

Totodata, premierul a subliniat faptul ca Rosia Montana este doar unul dintre proiectele care este vizat de interese straine, dar exista altele si mai importante care se vrea a fi blocate. "Nimeni nu vrea ca Romania sa fie un mare producator de energie. (...) Pentru Romania eu zic ca este mai bine sa fim un mare producator de energie electrica, de gaze, decat sa le importam, dar nu inseamna ca altii gandesc la fel", a spus prim-ministrul.

Despre gazele de sist: "Sunt de acord sa vedem daca avem rezerve, daca putem sa le exploatam"

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, miercuri seara, daca este de acord cu exploatarea gazelor de sist, el raspunzand: "Da, sunt de acord sa vedem daca avem rezerve, daca putem sa le exploatam cu toate garantiile de mediu si sa gandim in sensul de a face ceva".

Ponta a amintit, in context, ca Polonia va investi masiv in gazele de sist. El a spus ca nu este de acord cu stoparea tuturor investitiilor in Romania in contextul in care proiectul Rosia Montana va fi respins printr-o decizie politica.

Premierul a adaugat ca nu este de acord cu vocile care spun ca daca se va opri proiectul Rosia Montana, atunci se pot opri si alte investitii sau proiecte, cum ar fi centrala de la Cernavoda.