El a facut aceasta declaratie, dupa sedința liderilor coalitiei, care a avut loc la Senat, intrebat daca asumarea raspunderii Guvernului pe Codul Fiscal ramane o varianta. 

"Nu am renuntat. Am vazut intai reactiile PNL care s-a opus: «nu e bine Codul fiscal, nu vrem, nu suntem de acord», dar intre timp vad ca le-a trecut si apreciez faptul ca le-a venit mintea de pe urma si sunt de acord cu propunerile noastre si sper sa le sprijine", a explicat liderul social democrat.

El a adaugat ca daca PNL nu blocheaza (adoptarea noului Cod fiscal - n.r.), nu are de ce sa angajeze raspunderea. 

"Tocmai am constat, dar au avut un ton mai conciliant in sfarsit. Au zis sa discutam in Parlament. Foarte bine, daca nu blocheaza... Prima optiune normala si pe care de altfel o si punem in practica pe 20 martie este trimiterea in Parlament. Este luna aprilie, mai, iunie - sunt trei luni in care Parlamentul pot sa dezbata, sa imbunatateasca ce e de imbunatatit. Daca nu ne blocheaza PNL, daca nu ne contesta la CCR, daca nu folosesc lucrurile pe care PDL, de obicei, le folosea ca sa ne blocheze, nu avem de ce sa angajam raspunderea. A fost, daca vreti, un cartonas galben pe care l-au inteles si ma bucur ca sunt dispusi la dialog", a spus Ponta. 

Premierul si-a exprimat speranta ca proiectul noului Cod Fiscal sa fie dezbatut si aprobat cat se poate de repede de Senat, ca sa mearga la Camera Deputatilor, unde sa fie supus votului inainte de finalul sesiunii, astfel incat sa fie sase luni de pregatire, de implementare a noului Cod fiscal si Codului de procedura fiscala. 

Intrebat despre posibilitatea ca termenul de dezbatere la acest proiect sa fie prelungit, Ponta a spus: "Mai mult decat cele trei luni in care este in Parlament? Deja proiectul este pe site-ul Ministerului de Finante de o luna si jumatate, cu inca trei luni - patru luni si jumatate. Si sase luni pentru intrarea in vigoare. Eu cred ca este mai mult decat de bun simt. Nu am vorbit de azi pe maine. E mai mult decat rezonabil".