Initial, Victor Ponta a motivat amanarea sedintei de Guvern in care trebuia finalizat bugetul pe anul 2015, aratand ca decalarea a avut drept cauza indeplinirea procedurii de introducere a datelor in sistem. 

Ulterior, Ponta a fost intrebat de ce a fost dat publicitatii proiectul bugetului de stat pe anul 2015 de catre Ministerul de Finante daca acesta nu era finalizat, fiind necesara ”introducerea datelor in sistem”.  ”Va raspunde domnul ministru Valcov, cred ca v-a raspuns deja la aceasta intrebare. Dar daca nu-l credeti sau simtiti nevoia, il intrebati inca o data”, a replicat premierul. 

Pe de alta parte, Ponta a sustinut ca va raspunde intrebarilor Opozitiei in privinta bugetului pe 2015 saptamana viitoare in Parlament, ”probabil marti sau miercuri”. 

"Imediat ce este finalizat proiectul, pentru ca este un proiect, nu este o decizie, decizia apartine doar Parlamentului, voi adresa rugamintea tuturor grupurilor parlamentare, incepand cu cele care sustin Guvernul, dar si cu cele din opozitie, ca impreuna cu domnul ministru Valcov sa avem o prezentare, sa raspunda la intrebari. Pentru ca eu cred ca exista intrebari la care avem raspunsuri", a spus Ponta. 

Guvernul a amanat sedinta destinata aprobarii proiectului de buget pe 2015 din motive tehnice legate de inchiderea pe cifre a unor pozitii de fila bugetara, guvernantii constatand, vineri dimineata, ca "s-au strecurat" unele erori la introducerea datelor.