"Vreau sa va confirm cu aceasta ocazie faptul ca luni dimineata voi trimite scrisoare oficiala catre conducerea PDL, catre UDMR, de asemenea, pentru ca si ei au dorit, sa avem si discutii si politice dar mai ales tehnice - eu voi fi insotit la aceste discutii de ministrul Chitoiu si ministrul Liviu Voinea - despre doua subiecte importante pentru Romania in aceasta toamna, care sunt importante si pentru putere, si pentru opozotie, si anume noul acord cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala si bugetul pe 2014", a spus Ponta. 

El s-a declarat convins ca si cei de la PDL si cei de la UDMR, chiar daca sunt in opozitie, nu pot sa refuze dialogul pe aceste doua subiecte importante pentru Romania. 

"Merg la acest dialog cu toata convingerea ca nu le stim noi de la USL pe toate. Orice idee buna, chiar daca apartine PDL, PPDD sau UDMR o vom include. Daca dialogam e mult mai bine. Noi am tot depus cand eram in opozitie motiuni de cenzura pentru ca nu vroia nimeni sa vorbeasca cu noi. In momentul in care ai un dialog, unele lucruri le poti rezolva, alteori nu, evident", a adaugat Ponta, potrivit Mediafax.