Premierul a raspuns astfel, intrebat la Chisinau, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leanca, cum comenteaza faptul ca vizita in Moldova este considerata ca fiind plina de semnificatie si pragmatica, dar de la Bucuresti imaginea pe care o transmite presedintele Traian Basescu este cea a unui guvern incompetent si cum vor fi afectate aceste proiecte ale Guvernului in contextul acestor declaratii.

"Eu incerc, si cred ca este de datoria mea, mai ales la Chisinau, dar nu doar la Chisinau, sa prezint fata europeana a Romaniei si dati-mi voie ca asta sa fac si in continuare. Maine, deschidem lucrarile la gazoduct, peste 2 saptamani sper sa rezolv problema cu TVR-ul, o sa reducem si taxele crescute in 2010, de asemenea ministrii de Educatie se vad la Bucuresti pentru a incerca, chiar din semestrul doi, sa avem un program extins de burse... cred ca asta e fata europeana si civilizata a Romaniei pe care trebuie sa o prezint la Chisinau ca sa-i convingem pe cei din Moldova ca este bine sa fie in Europa si este bine sa fie alaturi de noi", a declarat Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a lansat, luni, o serie de critici la adresa guvernarii, aratand ca liderii USL par a se fi intors din concediu nervosi, el spunand ca spera ca acestia se vor calma cand le va oferi informatii "grave" despre tara, cum ar fi cresterea somajului si scaderea investitiilor.

El a acuzat Guvernul ca mareste taxele insa "ingroapa bani" pe Autostrada Transilvania, deoarece sunt sectoare de lucrari care se degradeaza in urma abandonarii, in loc sa fie valorificate prin alocarea unor sume "de cateva milioane" pentru finalizarea lor, si a afirmat ca "este timpul ca premierul Victor Viorel Ponta sa guverneze, nu sa televizeze", mentionand ca "drumul pe care merge tara este unul periculos" si ca nu mai are incredere in Guvern, pentru ca cei care il compun se dovedesc a fi incompetenti.

Basescu a apreciat totodata ca Victor Ponta, Crin Antonescu si Vasile Blaga "ar trebui sa aiba grija de infractorii pe care ii au in partide, nu sa se lege de institutiile statului care incearca sa ii apere pe cetateni de infractori". In final, presedintele Traian Basescu a declarat ca pactul de coabitare incheiat cu premierul Victor Ponta "sta in picioare" pentru ca se sprijina pe prevederile constitutionale, el aratand insa ca si-a pierdut increderea in capacitatea Guvernului de a asigura locuri de munca.