Intrebat daca intentioneaza ca in bugetul pe anul viitor sa fie prevazute si cresteri salariale, premierul a raspuns ca prefera sa fie prudent din acest punct de vedere. 

"Cu salariile in 2013, atat timp cat am reusit restituirea a ceea ce s-a taiat in 2010, as fi mai degraba prudent sa vorbesc de cresteri salariale", a spus Victor Ponta.

Premierul a mai spus si ca volumul investitiilor straine directe se va cifra anul acesta la un nivel mai mic sau egal cu cel consemnat anul trecut, de 1,9 miliarde euro, proiectiile pentru anul viitor fiind insa mai optimiste avand in vedere investitiile preconizate in sectorul energetic. 

"Situatia e rea, nu e roza, e foarte rea. Nivelul pentru acest an va fi mai mic sau undeva egal cu 2011, ceea ce e foarte putin", a declarat Victor Ponta. 

El a amintit ca reprezentantii mediului de afaceri solicita stabilitate politica si legislativa si a precizat ca este mai optimist pentru anul viitor, in conditiile in care OMV si Exxon vor investi sigur un miliard euro in sectorul energetic, la care se vor adauga investitii din partea companiilor Samsung, Pirelli, Ford. 

Anul trecut, investitiile straine directe in Romania au scazut cu 13,6% fata de nivelul din 2010, la 1,917 miliarde euro, ajungand astfel la minimul ultimilor noua ani. 

In vara acestui an, guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, declara ca investitiile vor ramane in continuare marea problema a cresterii economice, in conditiile scaderii apetitului strainilor, a unei burse limitate si a unei structuri economice in care stimularea consumului duce doar la majorarea importurilor.