Revenit de la controlul medical din Turcia, premierul Victor Ponta a lansat un atac dur la adresa presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce acesta a refuzat sa promulge Codul fiscal.

Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei: "Nu stiu daca sa ma bucur sau nu, dar inteleg ca avem Cod de procedura fiscala. N-avem Codu' fiscal, da' avem Codu' de procedura fiscala. Adica avem caruta, da' n-avem caii. Dar poate asa se lucreaza nemteste, nu stiu, sau romaneste".

Premierul l-a acuzat pe presedinte ca are o atitudine politicianista si a sustinut ca nu sunt motive de ingrijorare in ceea ce priveste golul la bugetul de stat provocat de reducerea taxelor.

Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei: "In continuare cred ca o decizie politica, 100% politica, gresita afecteaza dezvoltarea noastra economica. Codul Fiscal este un document bun pe termen lung, care, din fericire, fusese votat de toata lumea. Deci avea si stabilitate politica. Pana la 1 septembrie, intr-o formula consitutitionala, o sa avem si Codul Fiscal".

Deocamdata, Victor Ponta nu spune si care este modul prin care Codul Fiscal va putea fi aplicat. Cu posibile variante a venit insa seful finantelor.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finante: "Fie Parlamentul, in sesiune extraordinara, va adopta Codul Fiscal in forma in care a fost retrimisa de presedinte, fie in Guvern, prin ordonante, sa adoptam acest Cod Fiscal".

Principala prevedere a documentului este reducerea TVA-ului de la 24 la 19%, incepand cu 1 ianuarie 2016. Vinerea trecuta, Klaus Iohannis a cerut rediscutarea legii in Parlament pe motiv ca Romania nu este pregatita pentru experimente economice.