Trei miniştri ALDE ar trebui să-şi anunţe demisiile, marți, în timp Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe susținut de ALDE până acum, a anunţat că rămâne în Guvern.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni seară, că miniştrii formaţiunii vor fi retraşi din Guvern.

La înceutul ședinței de Guvern, Dăncilă a lansat un nou atac la adresa foștilor parteneri de guvernare, despre care a spus că fug de răspundere și practică unui joc politic ”în speranța primii de voturi”.

”Am luat act de decizia ALDE de a abandona Guvernul. Împreună (cu colegii din PSD, n. red.) am luat decizia de a ne asuma în continuare actul guvernării, pentru că România are nevoie de stabilitate. Guvernarea responsabilă înseamnă acțiune și asumarea unor decizii pentru binele majorității, nicidecum fuga de răspundere și practicarea unui joc politic în speranța primii de voturi.

Am mai spus acest lucru, guvernarea nu este perfectă, dar cu siguranță este eficientă. Am luat măsuri economice foarte bune, apreciate atât de cetățeni, cât și de mediul de afaceri. Acest lucru se vede în creșterea economică sustenabilă și în creșterea nivelului de trai al populației.” - a spus șeful Guvernului.

De asemenea, Dăncilă i-a mulțumit ministrului de Externe Ramona Mănescu, ”pentru că a înțeles că responsabilitatea guvernării este mai presus decât orice interes politic”, după ce aceasta a decis să nu demisioneze, deși face parte din ALDE.

Mănescu a anunţat deja că nu respectă decizia conducerii ALDE şi că rămâne în funcţia de ministru de Externe. Ea a precizat că nu trece la PSD.

Vor fi propuşi interimari la Energie - Niculae Bădălău, Mediu - Ioan Deneş, Relaţia cu Parlamentul - Radu Oprea.
Ea a precizat că PSD va negocia pentru a obţine majoritatea în Parlament şi că va folosi “toate pârghiile” pentru ca Guvernul să-şi ducă la capăt programul de guvernare.