"Doar 35% din populaţia României este conectată la reţeaua de gaz. România are gaz şi aproape nu mai avem petrochimie, pentru că lăcustele pesediste au devalizat toată industria petrochimică, care stătea la bază. Ori, se ştie că gazul îl exploatezi cel mai eficient în petrochimie, nu când îl arzi direct. Deci, noi trebuie să utilizăm această resursă în mod inteligent. În primul rând, să conectăm la reţeaua de gaz natural cât mai multe gospodării. Programul nostru, care e lansat de acum doi ani de zile, 'gazul românesc în casele românilor', e un program pe care îl susţinem", a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

Orban a adăugat că investiţia proiectului "Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor-Orşova-Băile Herculane-Jupa" va aduce gazele naturale în Orşova cel mai probabil în 2023, iar finalizarea întregului gazoduct va fi în 2024.

"Investiţia în această magistrală Prunişor-Jupa, care este realizată de Transgaz (...), este o investiţie care în mod clar va avea efecte benefice. Sunt aproape 40 de localităţi cu aproximativ 100.000 de oameni care trăiesc aici, care vor putea să se încălzească cu gaz, care vor putea să îşi prepare mâncarea cu gaz, care nu vor mai depinde de lemne sau alte improvizaţii în materie de încălzire, şi, atenţie, vor creşte atractivitatea zonei şi pentru investiţii", a adăugat Ludovic Orban.

La eveniment a fost prezent şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, care a vorbit despre legătura directă între dezvoltarea turismului şi dezvoltarea infrastructurii.

"Pentru a dezvolta reţeaua de distribuţie de gaze naturale în Orşova e nevoie să avem conducta de transport în Orşova, iar această nouă conductă (...) va aduce gazul orşovenilor şi Clisurii Dunării. (...) Noi trebuie să devenim o destinaţie turistică regională europeană şi pentru asta avem nevoie de infrastructură, iar turism fără infrastructură de transport, de gaze, de energie, de apă şi canal, de comunicaţii, nu se poate face în anul 2020", a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.