"In ceea ce ma priveste, eu sunt convins ca in acest moment trebuie sa mearga mai departe acest guvern - sigur, nu stim cu cine, cu ce ministri, cu ce partide - in continuare, mai putin UDMR. Dar, in principiu, nu avem niciun motiv sa nu dam vot pentru a investi Guvernul Ponta 4 sau cum se va numi" a spus Kelemen. 

El a aratat ca UDMR va intra in opozitie. 

"Eu sunt de acord sa mearga ei mai departe, fara noi. Noi vom intra in opozitie, dar votul pentru investire nu inseamna ca UDMR va vota toate proiectele Guvernului", a spus Kelemen. 

Liderul UDMR a mai aratat ca actuala opozitie nu se inghesuie sa preia guvernarea si ca, mai mult, nu intentioneaza sa guverneze pana in 2016, cand vor fi alegerile parlamentare si locale. 

Intrebat daca UDMR va vota o eventuala motiune de cenzura depusa in primavara anului viitor impotriva Cabinetului Ponta 4, Kelemen a raspuns: "Nu stiu, sa vedem cine cu ce motiune vine, cu ce gand vine. Opozitia nu vrea sa guverneze, asa am observat eu, nimeni nu se inghesuie la guvernare. Am auzit ca ei nu vor sa guverneze pana in 2016”".

Ponta: UDMR va iesi de la guvernare si la nivel de secretari de stat, nu doar de ministri

Premierul Victor Ponta a declarat ca UDMR va iesi de la guvernare nu doar la nivel de ministri, ci si la nivel de secretari de stat, pentru ca si acestea reprezinta functii politice, el aratand ca schimbarea prefectilor pe care Uniunea ii are in Harghita si Covasna urmeaza a fi discutata. 

Ponta a precizat, totodata, ca a inteles decizia politica a UDMR de a parasi guvernarea si ca viata merge inainte.  „Am inteles decizia politica si viata merge intotdeuna mai departe”, a spus Ponta. 

Victor Ponta a declarat, luni, ca el crede ca exista, in acest moment, o majoritate parlamentara care va sustine noul Cabinet restructurat, el aratand ca daca avea "impresia" ca nu are o astfel de majoritate, nu s-ar fi prezentat pentru a cere votul Legislativului.

"Eu merg pe 15 decembrie pentru a cere votul Parlamentului. Daca aveam impresia ca nu aveam majoritate, nu ma duceam. Eu cred ca exista o majoritate care va sustine Guvernul cu conditia ca acest Guvern cu care ma duc, restructurat, sa aiba o agenda foarte clara pentru 2015-2016 – ce vrem sa continuam din proiectele bune si ce vrem sa facem in plus, masurabil, in special pe sanatate, educatie si infrastructura", a spus Ponta, raspunzand unei intrebari. 

Premierul Victor Ponta a anuntat, dupa sedinta BPN, ca luni va propune Parlamentului noua structura a Guvernului, precizand ca duminica vor avea loc Comitetul Exectutiv National al PSD si o sedinta a grupurilor parlamentare, pentru finalizarea propunerilor pentru noul cabinet.

"Am discutat cu colegii din PSD si i-am informat despre discutiile cu partenerii de guvernare, UNPR, PC si PLR, privind restructurarea guvernului, discutiile vor fi finalizate zilele urmatoare, iar luni, pe 15, voi propune Parlamentului noua structura a Guvernului”, a anuntat Victor Ponta, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD.

Ponta a mai precizat ca duminica dupa-amiaza va avea loc sedinta Comitetului Executiv National al partidului precum si o intalnire a grupurilor parlamentare, pentru finalizarea structurii noului Executiv.

”Binenteles, si UNPR, PC si PLR isi indeplinesc propriile proceduri iar luni voi cere Parlamentului votul pentru noua structura a Guvernului”, a anuntat Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, saptamana trecuta, ca UNPR, PC si PLR vor avea cate doua portofolii de ministri, el aratand ca nu a discutat cu liderul PLR Calin Popescu Tariceanu care anume vor reveni acestei formatiuni.

El a spus ca PLR va primi categoric portofolii, in conformitate cu principiul de functionare al coalitiei de guvernare.Intrebat daca PLR va primi portofolii, Ponta a raspuns: „Categoric da, iar principiul de functionare al coalitiei il cunoasteti si ramane in vigoare si anume si UNPR si PC si PLR vor avea cate doua portofolii de ministri, dar nu am discutat care anume, pentru ca e total prematur. Intai vrem sa discutam ce facem cu Guvernul in perioada urmatoare, bugetul si dupa aceea o sa discutam de restructutarea Guvernului”.

Potrivit unor surse politice, restul portofoliilor in viitoarea structura guvernamentala urmeaza sa revina PSD intr-o forma comasata.