Sir Suma va avea intalniri cu presedintele Iohannis, premierul Dacian Ciolos, ministrul Finantelor Publice si guvernatorul BERD pentru Romania, Anca Paliu Dragu, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, dar si cu alte oficialitati la nivel inalt.  

El se va intalni si cu reprezentanti ai comunitatii de afaceri pentru a discuta despre climatul investitional, ritmul reformelor si situatia economica generala.  

"Conform estimarilor noastre, anul acesta ritmul cresterii economice din Romania va fi printre cele mai rapide din Europa. Speram ca investitiile din sectorul privat se vor extinde in mai multe sectoare ale economiei, pe masura ce increderea investitorilor va creste. De asemenea, ne dorim ca investitiile in sectorul public sa se relanseze, si absorbtia fondurilor europene sa se imbunatateasca. Ca sustinator al dezvoltarii pietelor de capital, BERD spera ca anul 2016 sa aduca noi emisiuni de actiuni si obligatiuni pe pietele financiare. Romania are un potential mare, iar BERD este gata sa-si extinda si sa-si diversifice activitatea in tara, drept raspuns la cererile de finantare", a declarat Suma Chakrabarti.  

BERD este unul dintre cei mai mari investitori institutionali din Romania. Pana acum, a investit peste 7 miliarde euro si a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare.

Anul trecut, banca a adoptat o noua strategie pentru tara noastra care stabileste prioritatile de investitii pentru urmatorii patru ani: largirea accesului la finantare, reducerea disparitatilor regionale prin imbunatatirea infrastructurii si cresterea competitivitatii in sectorul privat.