Merkel: Sunt convinsa ca impreuna vom aprofunda relatiile bilaterale

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat pe Klaus Iohannis, asigurandu-l ca Germania va ramane "un partener de nadejde" al Romaniei si subliniind ca impreuna vor putea aprofunda relatiile bilaterale.

"Va felicit din toata inima pentru alegerea dumneavoastra in functia de presedinte al Romaniei", i-a transmis cancelarul Angela Merkel lui Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat publicat, marti, pe site-ul guvernului german.

Merkel a precizat ca relatiile dintre Romania si Germania sunt "foarte bune", la 25 de ani de la incheierea Razboiului Rece.

"Vom sprijini Romania cu sfaturi si fapte pe calea reformelor importante pentru tara dumneavoastra si pentru Uniunea Europeana si vom ramane un partener de nadejde. Sunt convinsa ca impreuna vom putea aprofunda relatiile noastre bilaterale", a mai transmis Angela Merkel.

Totodata, cancelarul german i-a urat succes presedintelui ales.

Presedintele german, Joachim Gauck, l-a felicitat la randul sau pe Klaus Iohannis pentru victoria la alegerile prezidentiale de duminica si l-a asigurat ca Germania va continua sa sprijine Romania pe drumul reformelor importante, in special in ceea ce priveste consolidarea statului de drept.

"Preluati mandatul (prezidential) in vremuri marcate de mari provocari la adresa Europei si a tarii dumneavoastra. Fiti sigur ca Germania va continua sa sprijine si in viitor Romania pe drumul reformelor importante care urmeaza sa fie facute, in special in ceea ce priveste imbunatatirea statului de drept", se arata in comunicatul Administratiei prezidentiale de la Berlin.

Joachim Gauck l-a asigurat pe Klaus Iohannis ca "increderea reciproca va sta la baza cooperarii" si ca "relatiile bune, de prietenie, dintre tarile noastre vor fi dezvoltate si aprofundate atat la nivel european, cat si international".

In alta ordine de idei, presa germana jubileaza dupa victoria-surpriza a lui Iohannis. Au aparut sute de articole care  anticipeaza o cotitura benefica in atitudinea fata de Romania.

Mai mult, crestin-democratii germani semnaleaza investitorilor ca pe Romania lui Iohannis se poate conta.