Seful statului s-a intalnit, marti, la Palatul Cotroceni, cu delegatia BEI, condusa de seful bancii, Werner Hoyer, 

Au fost prezentate rezultatele cooperarii economice dintre Romania si BEI, anul 2015 consemnand o reducere a finantarii contractate. Conducerea BEI s-a aratat increzatoare ca nivelul finantarii va reveni rapid, pe fondul concretizarii mai multor proiecte ramase nefinalizate, potrivit Agerpres.

Subiectul predilect al cooperarii dintre Romania si Banca Europeana de Investitii vizeaza dimensiunea investitionala a "Planului Juncker", derulat prin Fondul European pentru Investitii Strategice.

"La solicitarea presedintelui Romaniei, conducerea BEI a oferit intreaga sa disponibilitate pentru a sustine Romania prin asistenta tehnica, expertiza asigurata de specialistii Bancii in tara noastra", potrivit Administratiei Prezidentiale.

Presedintele Klaus Iohannis a mentionat importanta crearii unei Banci de Dezvoltare, ca vehicul investitional menit sa faciliteze finantarea marilor proiecte de investitii, subiect in legatura cu care conducerea BEI si-a anuntat, de asemenea, suportul tehnic.  

S-a discutat si despre cadrul legislativ national al parteneriatului public-privat si modalitatile in care acesta poate fi imbunatatit, precum si nevoia de implicare consistenta a sectorului privat in acest tip de proiecte.  

"In contextul economic actual, in care Romania inregistreaza o crestere economica robusta, conducerea Bancii Europene de Investitii a evidentiat nevoia continuarii reformelor structurale, astfel incat sa fie asigurat un cadru cat mai competitiv pentru evolutiile economice viitoare", potrivit Administratiei Prezidentiale.