"Presedintele Klaus Iohannis a avut o discutie telefonica cu premierul Sorin Grindeanu, in care l-a invitat pe acesta la Palatul Cotroceni pentru o analiza clarificatoare. (...) Presedintele Romaniei vrea sa afle direct de la premier care sunt planurile Guvernului in legatura cu bugetul pe anul 2017. Este o discutie necesara pentru ca exista foarte multe ingrijorari in legatura cu sustenabilitatea acestor masuri si efectele pe care le-ar putea avea asupra economiei", a anuntat purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi, luni, intr-o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni.

Potrivit acesteia, intalnirea va avea loc miercuri dupa-amiaza si vizeaza planurile Guvernului in legatura cu bugetul. Madalina Dobrovolschi a mai spus ca la intalnire va participa si ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan.

Ea a precizat ca ingrijorarile sunt bazate pe cifre si date. "Nu este strain de nimeni ceea ce se intampla in ultima perioada. La nivelul Administratiei Prezidentiale exista analize serioase, dar ca si cetatean de rand exista aceste ingrijorari bazate pe cifre, pe date. Ingrijorarile acestea sunt pana la nivelul Administratiei Prezidentiale", a adaugat purtatorul de cuvant al presedintelui.

Intrebata daca au existat si discutii cu reprezentantii BNR, Dobrovolschi a precizat ca nu poate confirma sau infirma astfel de informatii. "In contextul valului de vreme rea, si anume situatia la nivelul intregii tari, presedintele a cerut si a primit informatii despre modul in care au actionat autoritatile in aceasta perioada", a mai spus Dobrovolschi.

"Presedintele Romaniei nu face niciodata presiuni. Presedintele Romaniei respecta, in litera legii, rolul sau constitutional. Va pot asigura ca si in aceasta actiune presedintele Romaniei a facut ceea ce trebuie sa faca, adica a protejat modul in care trebuie respectata Constitutia acestei tari. (...) Presedintele Romaniei nu face decat sa isi exercite rolul pe care il are potrivit Constitutiei atunci cand exista un semnal negativ in spatiul public si in modul in care pot sa actioneze anumite institutii sau partide sau persoane publice aflate pe scena publica din Romania. Presedintele are datoria, ca reprezentant al cetatenilor, sa aiba un punct de vedere si sa se asigure ca legile acestei tari sunt respectate", a mai spus purtatorul de cuvant de la Cotroceni.