Presedintele Traian Basescu a declarat ca bugetul nu a sosit la promulgare, ca se asteapta sa primeasca legea luni si ca o poate analiza, inainte de a lua o decizie, pana pe 29 decembrie.

Seful statului a precizat ca va promulga imediat bugetul asigurarilor sociale.

"Voi promulga imediat bugetul bsigurarilor bociale, nu am nimic de reprosat acelui buget. (...) In aceeasi zi cand va veni, il voi si promulga. L-am urmarit, nu are decat niste rezerve rezonabile. Din acest punct de vedere, domnul prim-ministru poate sa stea linistit", a spus Basescu.

Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale de stat pe anul 2014, in prezenta premierului Victor Ponta si a ministrilor.

Seful statului a precizat, in mai multe randuri, ca va respinge bugetul in conditiile in care acesta contine cresterea accizei la carburant.

Presedintele a mai spus ca, in intalnirea pe care au avut-o la Cotroceni, i-a propus premierului Victor Ponta sa nu introduca acciza majorata de la 1 ianuarie 2014, iar daca nu se inchide bugetul sa o introduca de la 1 iunie, insa primul-ministru nu a acceptat.

"I-am propus premierului: nu introdu acciza de la 1 ianuarie si, daca nu se inchide bugetul, introdu de la 1 iunie. Nu a acceptat", a relatat presedintele Traian Basescu.

Seful statului a adaugat ca acest refuz i-a "confirmat" ca premierul "doreste banii pentru alegerile europarlamentare".

Presedintele Basescu a discutat, marti, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la intalnire fiind prezenti ministrii Chitoiu si Voinea, precum si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Basescu: Ponta este un premier profund corupt, incearca sa-si ascunda coruptia sub acuzatii

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca Victor Ponta este un premier "profund corupt", care incearca sa-si ascunda coruptia sub acuzatii, seful statului enumerand, in acest context, subiectele legate de Rosia Montana, de memorandumul cu FMI si de acciza la combustibil.

"Victor Ponta mai are niste furii si incearca sa isi ascunda propria coruptie sub aceste acuzatii gratuite, Victor Ponta este un prim-ministru corupt profund, care incearca sa isi ascunda hotia sub acte normative. Victor Ponta a incercat sa ascunda cei 400 de milioane de dolari ai Rompetrol, ascunzandu-se sub o lege care a fost declarata neconstitutionala, este corupt pentru ca a vrut sa isi ascunda sub o lege Rosia Montana. Victor Ponta este corupt pentru ca a luat 200 de hectare pamant de la Academia Sisesti si a dat-o la Insula Mare a Brailei. Victor Ponta este profund corupt pentru ca incearca si ii faciliteaza lui Ghita foarte multe contracte, protejatul lui, principalul jucator in institutii guvernamentale in proiecte it, oricat se ascunde", a spus Basescu.

Potrivit lui Basescu, unul dintre motivele pentru care nu a semnat memorandumul cu FMI a fost legat de incercarea premierului de "a-si ascunde furtul pt partid, pe care il gestioneaza impreuna cu Dragnea". "Au vrut sa-si ascunda furtul acoperit de semnatura mea catre Fond", a spus Basescu.

El a adaugat ca regreta ca liberalii intra "in acest joc": "Imi pare rau ca liberalii intra in acest joc, dar in viata si slabiciunile se platesc, nu numai hotia", a spus Basescu.