"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, lanseaza un apel catre liderii Uniunii Social-Liberale (USL) sa gaseasca de indata o solutie la actualele dispute din interiorul aliantei pentru a nu se ajunge la o criza politica. Romania are nevoie de stabilitate si de un guvern pe deplin functional, care sa poata gestiona in mod eficient problemele tarii si sa asigure o buna guvernare", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Basescu "roaga liderii USL sa dea dovada de responsabilitate".

"Disfunctionalitatile aparute in alianta de guvernare dupa anuntul privind demisia mai multor ministri liberali, precum si intentia exprimata de prim-ministrul Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, de a schimba structura actuala a Guvernului au creat un climat de instabilitatea menita sa afecteze, deopotriva, credibilitatea tarii, institutiile publice, mediul de afaceri si cetatenii. Domnul presedinte Traian Basescu roaga liderii USL sa dea dovada de responsabilitate", se arata in comunicat.

Presedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a fost intrebat, miercuri, daca el crede ca se va rupe USL, in contextul neintelegerilor dintre PSD si PNL privind restructurarea Guvernului, el aratand ca spera ca USL sa nu se rupa, dar ca nu se mai poate continua "foarte mult" asa.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, ca USL functioneaza in Parlament, respectiv in plen si in comisii, nefiind inregistrate sincope, el aratand ca plenul comun pentru votarea Guvernului restructurat va fi convocat cand va exista consens in USL pe aceasta tema.

Basescu declara, marti, ca USL nu se va rupe, el mentionand, pe de alta parte, ca daca nu va trece Constitutia, atunci se va negocia un schimb: PNL va prelua functia de premier, iar PSD va avea candidatul la Presedintie.