Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, Decretul nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru, informeaza Presedintia.

"Ca urmare a faptului ca a existat o singura propunere din partea reprezentantilor partidelor politice si ai minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultarile in vederea desemnarii candidatului la functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul presedinte Traian Basescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la functia de prim-ministru", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Adimistratia Prezidentiala transmite si textul Decretului nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru: "In temeiul prevederilor Art. 85 alin. (1), ale Art. 94 lit. c), ale Art. 100 alin. (1) si ale Art. 103 alin.(1) din Constitutia Romaniei, republicata, Presedintele Romaniei decreteaza: Articol unic. – Se desemneaza domnul Victor-Viorel Ponta in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit Art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata. Presedintele Romaniei, Traian Basescu".

Luni dimineata au avut loc, la Cotroceni, consultari cu partidele parlamentare si minoritatile nationale din Parlament, discutiile durand 20 de minute.

Singura propunere de premier a fost Victor Ponta, din partea USL.