El a sustinut ca, desi "initiativele asumate" de el au fost legale si constitutionale, pentru "opinia publica" acest lucru "nu a fost suficient".

"De cand am venit la Ministerul Justitiei mi-am propus si am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente si destul de sensibile. Asa cum ati vazut si dumneavoastra, toate initiativele asumate sunt legale si constitutionale. Proiectele propuse s-au aflat in dezbatere publica, organizata de Ministerul Justitiei, iar acum sunt in dezbatere parlamentara. Cu toate acestea, pentru opinia publica nu a fost suficient, drept pentru care am hotarat sa-mi inaintez demisia din functia de ministru al Justitiei. Va multumesc", a declarat Florin Iordache.

Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis resedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justitiei

"Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis astazi presedintelui Romaniei, Klaus Werner Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justitiei", se precizeaza in comunicat.

Miercuri, Curtea Constitutionala a stabilit ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre puterea judecatoreasca si cea executiva - si nici intre Parlament si Guvern, legat de aprobarea OUG 13.

De asemenea, joi, Curtea Constitutionala a respins ca inadmisbila sesizarea facuta de Avocatul Poporului in privinta ordonantei de urgenta 13, deoarece aceasta nu este in vigoare, fiind abrogata deja.