Astfel, Olguţa Vasilescu a fost propusă oficial de PSD pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, iar Mihai Drăghici a fost nominalizat la postul de ministru al Transporturilor. Anunţul a fost făcut de către premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx al PSD.

Dăncilă a precizat că, în opinia sa, ”Olguţa Vasilescu e calificată să ocupe mai multe portofolii, bineînţeles nu în acelaşi timp”.

”Am trimis deja deciziile de revocare a celor doi miniştri. Bineînţeles că acum trimit numirea. Eu sper ca ceea ce solicită un prim-ministru al României să fie luat în seamă”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Liviu Dragnea a susţinut că respingerea numirii Olguţei Vasilescu ar fi ”o încălcare flagrantă a Constituţiei”.

”Ne-am obişnuit cu domnul Iohannis să facă orice, dar ar fi o încălcare flagrantă a Constituţiei”, a spus Dragnea, întrebat dacă este de părere că preşedintele ar putea respinge numirea Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării Regionale.

A fost o şedinţă foarte scurtă în care social-democraţii au decis în unanimitate care sunt noile propuneri ce vor merge la Cotroceni.

Însă PSD se afla într-o situaţie inedită: titluarii celor două posturi, respectiv Dezvoltarea şi Transporturile, au, în continuare, colegi de-ai lor, respectiv vice-premierul Paul Stănescu, un critic dur al preşedintelui Liviu Dragnea, dar şi Lucian Șova, ministrul Transporturilor.

Nici unul, nici altul nu au dat semne că ar vrea plece. Aşadar, în şedinţa de astăzi (miercuri - n.r.) social-democraţii au votat şi cererile de demisie în cazul celor doi. Rămâne de văzut dacă aceste solicitări vor avea răspuns. În ceea ce priveşte decizia, aceasta este, în acest moment, la preşedintele Klaus Iohannis.