Cioalcu a adăugat că social-democraţii se pronunţă pentru "o impozitare progresivă a veniturilor" şi au depus în Parlament un proiect de lege în acest sens, potrivit Agerpres.

"Punctul nostru de vedere, şi avem şi un proiect de lege acum în Parlament, este de a introduce o impozitare progresivă a veniturilor. Este aproape incorect să intri şi să discuţi un drept deja câştigat, dar nu vreau nici să intru în logica electorală în care joacă în continuare PNL care vine: 'Vom elimina toate pensiile speciale cu excepţia...' Ori le eliminăm pe toate, ori avem excepţii", a afirmat Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului Permanent interimar al PSD, întrebat despre anunţul PNL privind eliminarea pensiilor speciale cu excepţia celor ale militarilor şi magistraţilor.

Liderul PSD a informat că partidul ia în calcul realizarea unui studiu de impact pentru a vedea cum ar trebui impozitate "plafoanele de venituri" şi a formula amendamentele necesare.

În privinţa cumulului pensiei cu salariul de la stat, Ciolacu a spus că "este un principiu corect ca un salariu de la buget să nu fie cumulat cu o pensie tot de la buget".

"Asta nu înseamnă că, dacă va fi promovată prin lege, fiindcă numai prin lege poate fi promovată, va fi constituţională. M-am uitat foarte bine pe decizia CCR de pe timpul guvernării Boc, nu ştim dacă va interzice sau nu acest lucru. Oricum legea trebuie să aibă nişte norme în cazuri excepţionale şi aici vorbim de profesori sau medici în anumite zone geografice unde nu pot fi acoperite sau unde nu găsesc acele comunităţi persoane care doresc să presteze aceste servicii. Este exclus să se dea OUG, fiindcă deja Curtea s-a exprimat, a avut un punct de vedere şi vom vedea dacă, prin lege, Curtea va avea alt punct de vedere", a explicat el.