Emil Constantinescu, fost presedinte al Romaniei, afirma ca Radu Vasile va ramane in istorie ca premierul guvernului care a pregatit inceperea negocierilor de aderare la UE, el adaugand: "A fost o personalitate umana complexa, in care se intalneau si umorul si sensibilitatea poetului care a fost".

"El a avut curajul sa introduca reforme economice extrem de dure, cu un cost social foarte mare, altfel incat in final a trebuit sa plateasca si pretul politic pe care toti liderii il platesc in astfel de situatii grele. Radu Vasile a fost un lider curajos. A avut, in acelasi timp, optimism si determinare, dar in acelasi timp a avut capacitatea de a mentine o atmosfera de lucru", a aratat Emil Constantinescu.

Fostul presedinte a subliniat ca Radu Vasile a reusit sa mentina o coalitie de guvernare compusa din partide cu ideologii si interese diferite pana in momentul in care formatiunile care au avut interese legate de voturi nu l-au mai sprijinit. 

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Radu Vasile a fost un premier bun, intr-o perioada foarte dificila, cand Romania isi punea problema daca intra in incetare de plati, care a gasit resurse si inteligenta sa spuna "da" unor programe care sunt implementate si acum.

"Exprim regretul meu profund pentru trecerea in nefiinta a lui Radu Vasile", a afirmat Basescu, care a fost ministru al Transporturilor in Guvernul Radu Vasile. 

Seful statului a spus ca unul dintre programele aprobate de fostul premier a vizat reabilitarea tuturor drumurilor nationale.  "Azi, chiar daca vrem cu totii autostrazi, toti trebuie sa stim ca fara aprobarea lui Radu Vasile drumurile nationale ar fi ramas cum erau inainte de revolutie", a declarat Basescu.  El a mai spus ca tot datorita lui Radu Vasile Romania are acum cel mai mare terminal de containere in Portul Constanta. 

"Radu Vasile a marcat epoca lui, dar si ce a urmat dupa el, prin curajul de a spune da unor ministri care ii propuneau proiecte. Imi exprim profundul regret si compasiune. A fost un prim ministru bun, pe care Romania l-a avut intr-o perioada extrem de grea", a adaugat seful statului.

Fostul lider taranist Radu Sarbu a declarat la randul sau ca in perioada guvernului condus de Radu Vasile s-au facut reformele determinante pentru relansarea economiei Romaniei, incepand cu anul 2000.

"Sunt in masura sa afirm, cu toata raspunderea, ca in perioada Guvernului Radu Vasile s-au facut reformele determinante pentru relansarea economiei Romaniei, incepand cu anul 2000 pana la criza din 2008. In ciuda aparentelor, mandatul de prim-ministru si guvernul condus de Radu Vasile au binemeritat fata de tara mai mult decat oricare alta guvernare, tocmai pentru ca au realizat niste reforme nepopulare, pentru ca erau foarte intarziate si costisitoare din punct de vedere economic si social. Consecintele politice le-a platit nu numai Radu Vasile, ci si PNTCD, al carui lider a fost si care l-a sustinut in demersurile sale pentru reformarea economiei romanesti", a spus Sarbu.  Radu Sarbu a fost numit, in octombrie 1998, presedinte al Consiliului de Administratie al FPS de catre Radu Vasile.

Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde, fost ministru al Turismului in Guvernul Radu Vasile, spune ca meritele fostului premier raman incontestabile in construirea Romaniei, iar perioada cabinetului condus de acesta a inscris definitiv Romania pe parcursul integrarii europene si euroatlantice.  "Radu Vasile a fost premierul Romaniei intr-o perioada grea pentru tara, de restructurari majore in viata economica si sociala, de reconstructie institutionala, si care a inscris definitiv Romania pe parcursul integrarii europene si euroatlantice. Meritele lui raman incontestabile in construirea Romaniei de astazi", a declarat Frunzaverde.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, declara ca Guvernul condus de Radu Vasile a facut reforme curajoase, intr-un context social dificil, cel al anilor 1998-1999, el adaugand:  "Imi amintesc de perioada complicata si de reformele curajoase facute de Guvernul condus de Radu Vasile intr-un context social dificil, cel al anilor 1998-1999. Este o pierdere pentru intregul popor roman. Sincere condoleante familiei. Sunt cu gandul alaturi de cei ce l-au avut aproape, iar eu ma numar printre romanii norocosi care a avut privilegiul de a-l cunoaste. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", a subliniat Crin Antonescu.

Radu Vasile, in varsta de 71 de ani, a murit in noaptea de marti spre miercuri.  Fostul premier taranist Radu Vasile suferea de cancer la colon, iar in urma cu trei ani fusese operat, el tratandu-se atat in tara, cat si in Isreal.  Radu Vasile a fost prim-ministru in perioada aprilie 1998 si decembrie 1999, propus de PNTCD. Radu Vasile a fost senator PD de Arges in legislatura 2000-2004, iar in 2 februarie 2004 a fost ales vicepresedinte al Senatului, la propunerea PD, inlocuindu-l pe senatorul Ion Vela. Cariera sa politica a fost legata de PNTCD, formatiune in care a fost secretar general si membru al Biroului de Conducere.  De asemenea, Radu Vasile a fost profesor la ASE.