Victor Ponta a precizat ca nu este vorba de o operatiune de interceptare, ci de inregistrare. 

"Este o decizie adoptata in luna august a anului trecut de catre CSAT, si de atunci am progresat in ceea ce priveste procedurile de implementare, pentru ca in acest moment sunt peste 10 milioane de cartele pre-platite si evident ca nu poti sa retroactivezi. Nu doar ca o sustin, eram in CSAT, daca nu ma insel era in perioada mandatului interimar al domnului Antonescu, domnia sa era presedinte interimar, eu eram prim-ministru, erau toti ministrii acolo, si a fost adoptata aceasta decizie imediat dupa atentatul din Bulgaria, unde atacatorii au folosit cartele pre-platite", a spus Victor Ponta. 

Deputatul PSD Sebastian Ghita vrea sa depuna o initiativa legislativa care sa permita posibilitatea interceptarii cartelelor telefonice pre-platite de catre serviciile secrete. 

Proiectul prevede ca atunci cand o persoana va cumpara o cartela pre-platita va trebui sa prezinte codul numeric personal si, daca ulterior un judecator va decide interceptarea numarului telefonic asociat cartelei, serviciile secrete vor avea posibilitatea de a identifica detinatorul acesteia.