"Cu certitudine s-a instalat o criza guvernamentala", declara Klaus Iohannis, prim-vicepresedintele PNL.

Constienti de blocajul total, liderii USL par ca doresc sa adanceasca aceasta criza si nicidecum sa o rezolve. De doua zile, Victor Ponta si Crin Antonescu refuza sa se intalneasca. Mai mult, liderul liberalilor a plecat din tara. "Inca asteptam un semn de la colegii din PNL sa facem o intalnire. Nu suntem in cadrul guvernului la talcioc", a precizat Liviu Dragnea, vicepremier.

Cu alte cuvinte, PNL ii cere premierului sa renunte la ideea de a-l numi vicepremier pe liderul conservatorilor, Daniel Constantin. Un eventual refuz al lui Victor Ponta ar putea trimite PNL-ul in opozitie, in conditiile in care social-democratii si-au asigurat majoritatea in Parlament, sub sigla USD, alaturi de UDMR.

Ba mai mult, in interiorul PSD se vorbeste deja despre schimbarea din fruntea Senatului a lui Crin Antonescu. USD are 84 de voturi in Senat, iar cu sprijinul celor opt reprezentanti UDMR detine majoritatea pentru a-l demite pe liderul liberal din functia numarul doi in stat.

In aceasta seara, liderul PC, Daniel Constantin, a facut public un document, semnat si de Crin Antonescu si Victor Ponta, prin care liderul liberal isi da acordul pentru ca functia de presedinte al senatului sa revina conservatorilor, dupa alegerile parlamentare din 2012. In acest context, daca Antonescu va refuza numirea lui Constantin ca vicepremier, conservatorii ar putea sa revendice scaunul de sef al Senatului.

Traian Basescu a facut un apel catre liderii USL si le-a cerut sa puna capat disputei politice. Altfel, vor fi afectate institutiile publice, mediul de afaceri si credibilitatea Romaniei, a adaugat seful statului.