Romeo-Florin Nicolae va avea statutul de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), care coordoneaza Directia Generala de Antifrauda Fiscala.

La jumatatea lunii iunie, Nicolae a fost numit sef al Autoritatii Nationale a Vamilor din postul de director general adjunct la Directia Generala de Informatii Fiscale din cadrul ANAF. Acesta a lucrat ca si consilier la Directia Generala ANAF de Coordonare Inspectie Fiscala, iar ulterior a fost avansat in postul de director general adjunct.

Guvernul a avizat, la sfarsitul lunii iunie, infiintarea Directiei Antifrauda, care va functiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penala, prin preluarea activitatii Autoritatii Nationale a Vamilor si Garzii Financiare.

In primavara acestui an, premierul a anuntat ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Garda Financiara si Directia de Control Vamal vor fi reorganizate intr-o Directie Antifrauda, care se va ocupa tintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe si alte produse, nu de "buticul din colt".

El a aratat ca doreste ca noua Directie Antifrauda sa lucreze ca un "DNA al Fiscului" si sa aiba inclusiv competente de cercetare penala, sub indrumarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata (DIICOT).