"Prin iarnă, v-am arătat prima dată că cei de la Comisia Europeană au descoperit probleme cu execuţia bugetară pentru anul trecut. La rectificarea bugetară, v-am arătat că au fost date falsificate. ALDE întâi şi apoi cei de la Pro România au confirmat aceste informaţii. Astăzi vreau să vă anunţ că avem toate documentele necesare şi semnăturile pentru a începe comisie de anchetă la Senat, împotriva conducerii PSD, Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici, pe execuţiile bugetare de anul trecut - rectificarea bugetară de anul trecut şi rectificarea de anul acesta - pentru falsificare de date, prezentare de informaţii false în spaţiul public. Cred că vom avea decizia luni, în Biroul permanent", a afirmat Cîţu, la Senat, potrivit Agerpres.

El a adăugat că propunerea de înfiinţare a acestei comisii va fi introdusă în Biroul permanent şi a susţinut că partidul său are şanse să impună acest demers, chiar dacă PSD deţine majoritatea în acest for.

"O introducem în Biroul permanent (n.r. propunerea de înfiinţare a comisiei), avem toate semnăturile, avem toate documentele. Astăzi avem cele 45 de semnături necesare pentru a demara o comisie de anchetă la Senat. Avem şanse să impunem aşa ceva, cu siguranţă.

Potrivit lui Cîţu, conducerea PSD este pasibilă de închisoare, în conformitate cu legea răspunderii ministeriale.

"Mesajul pentru cei doi este următorul: Chiar dacă ei cred că vor scăpa, pentru că şi-au impus acele exonerări în Ordonanţa 114, îi avertizez că nu este adevărat, pentru că, în conformitate cu Legea responsabilităţii ministeriale, ceea ce au făcut este pasibil de puşcărie până la şase ani. La fel, pentru Eugen Teodorovici, dacă el crede că imunitatea pe care şi-a luat-o fiind guvernator în Banca Rusiei, nu-l ajută nici acest lucru. Comisia de anchetă va începe în curând şi vom avea, pentru că cei de la Curtea de Conturi nu şi-au făcut treaba până acum, vor trebui să vină la această comisie, să ne arate rapoartele de execuţie bugetară pe ultimii trei ani de zile. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va trebui să prezinte informaţiile. Toate aceste informaţii vor fi prezentate, vom face un raport care va confirma cum au fost falsificate datele pentru execuţiile bugetare şi v-au fost prezentate de aceştia în spaţiul public", a conchis senatorul PNL.