Altor colegi, casierul de la Parlament le opreste o treime din indemnizatie dupa ce au uitat de ratele de la banca. Toti au explicat, stanjeniti, ca vor da banii inapoi.

De cateva luni bune, doamna Gabriela Lola Anghel - aleasa in decembrie deputat in Parlamentul Romaniei - nu si-a mai platit intretinerea la unul din apartamentele sale din Ploiesti. Datoriile s-au tot strans si astazi au ajuns la 7.500 de lei. Vecinii se plang ca ar putea fi debransati de la caldura din cauza doamnei deputat.

"Aoleu...!!! Imi vine sa trantesc caciula jos... Nu-i posibil asa ceva. Cineva de sus de acolo o acopera", a declarat un vecin.

"De vreo patru ani ii platim noi intretinerea. Trei sferturi suntem pensionari p-aicea si din banii aia de 630 de lei ii platim dumneaei", a spus alt batran.

Parlamentarul se apara si spune ca a ajuns aici din cauza vecinilor: "Mie mi s-a degradat complet apartamentul pentru ca asociatia de locatari nu a binevoit sa stranga fondurile necesare sa se repare plafonul, apartamentul fiind la etajul patru. Mi-am aratat disponibilitratea de a plati, de a face din banii mei si ulterior sa-mi recapat suma respectiva. Asociatia nu a miscat nimic, moment la care am anuntat ca nu voi mai plati intretinerea", a declarat Gabriela Lola Anghel, deputat PP-DD.

Data in judecata de vecini, doamna Anghel a ajuns in situatia sa fie executata silit. Din indemnizatia de deputat de aproape 5.000 de lei i se va opri lunar o treime, pana cand va achita datoria.

Pentru o suma mult mai mare este executat silit si parlamenatarul liberal de Neamt, Dorinel Ursarescu. In fiecare luna, casierul Camerei Deputatilor ii opreste aproximativ 1.600 de lei in contul datoriei de 800.000 de lei - aproape 200.000 de euro - catre o banca. In 2009, Ursarescu a girat un imprumut al firmei sale, care nu a mai fost achitat, iar acum este bun de plata.

Nu sunt singurii alesi executati silit. In mandatul trecut, cativa deputati si senatori au avut opriri pe salariu pentru ca nu platisera pensii alimentare copiilor ori nu au returnat creditele bancare.