Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a lui Teodor Melescanu in functia de ministru al Afacerilor Externe.

Titus Corlatean a spus ca in noaptea de vineri spre sambata, la 23.58, s-a primit la MAE pe fax un comunicat BEC in care se preciza ca nu exista niciun impediment legal pentru organizarea de noi sectii de votare. El a precizat ca in hotararea anterioara a BEC, act cu forta juridica, nu exista precizarea din comunicat, iar comunicatul nu are forta juridica. 

El a mai adaugat ca MAE isi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate la turul 2. 

Corlatean a mai spus ca nu accepta ca MAE sa fie implicat in jocul electoral al "domnilor Basescu si Iohannis". 

Corlatean a sustinut o declaratie de presa la sediul MAE, la ora 11.30.

Teodor Melescanu a demisionat, in septembrie, de la conducerea Serviciului de Informatii Externe pentru a participa la primul tur al alegerilor prezidentiale, unde a obtinut 1.374 voturi (0,85%).  Ulterior, Melescanu si-a anuntat sustinerea pentru Ponta in turul al doilea al prezidentialelor, iar Ponta a declarat ca, daca va castiga alegerile, va fi in echipa sa de la Cotroceni, ca si consilier prezidential pe probleme de securitate nationala.

Saptamana trecuta, in Bucuresti si in mai multe orase ale tarii, au avut manifestatii de protest fata de modul in care a fost organizat votul in diaspora la primul tur al prezidentialelor, manifestatiile avand si un caracter antiguvernamental. 

De asemenea, presedintele Traian Basescu a cerut, de doua ori, demiterea lui Corlatean.