El a tinut sa precizeze ca fratele sau, Mircea Basescu, este un om de 60 de ani care traieste la Constanta cu familia. Presedintele Basescu a mentionat ca el traieste cu familia sa la Bucuresti.

"Nu am avut niciun fel de informatii nici de la el nici de la institutiile abilitate ale statului (...). Nicio structura de informatii a statului nu m-a notificat, nu m-a informat cu privire la relatia Sandu Anghel-Mircea Basescu", a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a spus ca le cere scuze romanilor pentru arestarea fratelui sau, care demonteaza insa ”marota” ca presedintele dirijeaza tot.

Intamplarea pe care nu mi-a fi dorit-o niciodata si pentru care cer scuze romanilor este arestarea fratelui meu”, a afirmat Traian Basescu.

El a adaugat ca arestarea fratelui sau se constituie insa ”intr-o proba care demonteaza marota ca presedintele dirijeaza tot”.

Presedintele le-a mai spus "domnilor" care ii cer demisia ca nu ia in considerare declaratii ale Parlamentului in acest sens, mentionand ca actuala majoritate este cea care a gestionat "martea neagra" si a respins vreo 10 cereri ale justitiei legate de parlamentari.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 20 iunie, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Mircea Basescu, pentru trafic de influenta, si a lui Marian Capatana, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat fratelui presedintelui Traian Basescu.

Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va judeca in 27 iunie dosarul, urmand sa decida definitiv daca Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest sau vor fi cercetati in libertate.

Vineri noapte, dupa ce Mircea Basescu a fost arestat preventiv, au venit la arest avocatul si fiica acestuia, care i-a adus medicamente, mancare si haine. Potrivit unor surse din Politie, cei doi nu s-au vazut atunci cu fratele presedintelui.

Mircea Basescu si Marian Capatana sunt incarcerati in arestul Politiei Capitalei din 19 iunie, cand au fost retinuti de procurori.

Fratele presedintelui este acuzat ca, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Capatana, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care Sandu Anghel era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot.

Anchetatorii sustin ca, in schimbul banilor, Mircea Basescu ar fi promis ca va interveni la judecatori sa dispuna fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.