Nu spun ca nu ma vad prim-ministru. As fi capabil, infinit mai bun decat Ponta. Nu exclud, intr-un tandem Boc la prezidentiale si castigator”, a spus presedintele.

Intrebat cine ar avea cele mai mari sanse la Presedintie, Basescu a spus ca el, personal, ar vota “raul cel mai mic”, adica pe Antonescu, adaugand, insa ca Victor Ponta are sanse mai mari ca liderul PNL si ca actualul premier ar trebui sa candideze din pozitia de sef de partid pe care o are.

Pe teoria raului cel mai mic, cu certitudine ”m-ar pacali” Crin Antonescu, daca ar fi in turul doi cu Ponta. Victor Ponta trebuie sa candideze. Numai sefii de partid lasi se ascund dupa un alt candidat. Ponta ar avea sanse mai mari in fata lui Antonescu acum, dar nu m-ar lasa inima sa-i dau un vot”, a adaugat seful statului.

Pe de alta parte, Basescu a precizat ca si Klaus Iohannis ar avea sanse mari sa castige prezidentialele, daca ar candida ca independent.

Vad o rocada distrugatoare care ii va trimite la cosul de gunoi pe Ponta si Antonescu. Daca ar candida independent, l-as vota pe Iohannis. Azi poate castiga alegerile pentru presedintia Romaniei ca independent”, a spus presedintele.

Potrivit lui Basescu, dorinta sa cea mai mare este sa ramana in politica romaneasca, sa cresca PMP pentru a castiga alegerile in 2016.