Elena Udrea a apreciat, intr-o emisiune televizata, faptul ca presedintele Traian Basescu a declarat ca se apropie vremea candidaturii unei femei la Presedintie, ea amintind ca in urma cu doi ani acesta sustinea ca o femeie nu ar fi votata daca ar candida la functia de sef al statului, noteaza Mediafax.

Intrebata daca se gandeste sa candideze la Presedintia Romaniei, Elena Udrea a raspuns: "Cred ca orice om politic, care face cariera politica, si eu sunt un politician de cariera (...) se gandeste ca la un moment dat sa poata sa fie in situatia de a candida. Dar nu e suficient acest lucru".

Udrea a explicat ca "intotdeauna trebuie apreciat momentul". "Va conta enorm ce partid sustine un candidat fie si femeie la alegerile prezidentiale, cine sunt contracandidatii la momentul acela. Ideea unei candidaturi trebuie sa evalueze o multime de alte date. (...) Atunci cand exista o competitie nu alegi pe cel mai bun din tara, ci pe cel mai bun care a intrat in respectiva competitie", a spus Elena Udrea. In opinia sa, cel mai important lucru este ca "nu se mai blocheaza nimeni de faptul ca o femeie nu poate candida".

Elena Udrea a subliniat ca sunt multe aspecte care trebuie avute in vedere pentru o astfel de candidatura si care ar arata ca "2018 e mai potrivit decat 2014". Ea a mentionat ca se refera la anul 2018 in perspectiva in care s-ar reveni la mandatul de 4 ani pentru presedintele tarii.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca femeile umanizeaza politica, fiind un castig pentru domeniu, el adaugand ca se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Presedintia Romaniei. "Femeile sunt un castig in politica", a spus Basescu, la o dezbatere despre rolul femeilor.

Potrivit presedintelui, au atras mai mult presa femeile elegante, ingrijite, care arata bine si care au si pregatire. "Cele care au avut o meserie, au avut o facultate facuta, au inteles lumea, viata, au reusit. Acum depinde fiecare unde fixeaza stacheta (...). In orice caz, eu cred ca se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Presedintia Romaniei", a declarat Basescu. Potrivit acestuia, deja apar femei care au o oarecare vechime in politica si care sunt in primii 20 de oameni politici. "Eu as fi bucuros sa sustin o femeie la Presedintie sau la functia de prim-ministru", a mai spus presedintele. "Femeile umanizeaza politica", a adaugat Basescu.

Traian Basescu a apreciat, totodata, ca Elena Udrea este "un pariu castigat", el spunand si ca aceasta este "un politician la moda si serios", in timp ce despre Sulfina Barbu si Anca Boagiu a spus ca sunt politicieni seriosi. "Udrea sigur a fost un pariu castigat, pentru ca a fost si urmat pe urma de foarte multi politicieni si partide", a afirmat seful statului.

El a dat exemplu de femei care au cariere in politica: "Sulfina Barbu, un politician serios, Anca Boagiu - un politician serios, Elena Udrea - un politician la moda si serios, toate avand perspectiva sa creasca".

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca atunci cand a spus ca se apropie vremea candidaturii unei femei la Presedintie, cu siguranta, Traian Basescu s-a gandit "la ceva si la cineva", apreciind ca este greu de evaluat daca Elena Udrea ar fi un candidat demn de luat in seama.