Premierul ii cere presedintelui sa voteze "impotriva" daca Romania va primi mai putini bani europeni. "E o naivitate sa te duci la asemenea negocieri in pielea goala", a raspuns ironic seful statului.

Un buget cu aproximativ 8 miliarde de euro mai mic pentru Romania in urmatorii ani, asa cum a propus presedintele Consiliului European Herman van Rompuy, nu este pe placul premierul Victor Ponta. "Domnul Basescu are de ales foarte simplu: ori se bate pentru Romania, ori se bate pentru scaunul lui", a comentat seful Guvernului.

Victor Ponta l-a acuzat pe seful statului ca, la Consiliul de la finalul saptamanii, nu va sustine interesele Romaniei, ci pe cele ale partenerilor europeni care l-au ajutat, in aceasta vara, cand a fost suspendat din functie.

Traian Basescu a raspuns cu o ironie propunerii premierului de a utiliza dreptul de VETO la summitul de la Bruxelles. "Toate statele contributoare, sefii lor de stat s-au bagat sub birouri. Sunt in alerta ca Romania pune VETO. Nu te poti duce la donatori sa spui "Doamna Merkel, daca nu-mi dat atat, eu iti trantesc un VETO de nici nu mai pleci de la Berlin. E ridicol!", a replicat seful statului.

Un nou episod in razboiul dintre Palate va avea loc marti. Premierul va merge in Parlament pentru a sustine pozitia Guvernului in legatura cu viitorul buget al Uniunii, insa presedintele este cel care va reprezenta Romania la Bruxelles pe 22 noiembrie.