Vicepresedintele a subliniat relatia bilaterala puternica si si-a exprimat aprecierea pentru contributia Romaniei la NATO, pentru sprijinul ei fata de Ucraina si eforturile de a invinge gruparea Stat Islamic. 

Joe Biden i-a transmis presedintelui ales si condoleante pentru accidentul de elicopter din 21 noiembrie si a multumit Romaniei pentru sacrificiile sale in cadrul fortei NATO din Afganistan (ISAF). 

Vicepresedintele american si Klaus Iohannis au vorbit de asemenea, despre importanta critica a reformelor privind statul de drept, atat ca motor al cresterii economice, cat si ca o problema de securitate nationala.

La randul sau, PNL informeaza ca presedintele ales, Klaus Iohannis, a subliniat, in discutia avuta cu Joe Biden determinarea sa de a dezvolta parteneriatul strategic dintre cele doua tari, in special in plan economic si de a continua excelenta cooperare in plan politic si militar.

Potrivit PNL lui Klaus Iohannis i-au fost transmise din partea inaltului demnitar american felicitari cu prilejul alegerii si in numele presedintelui SUA, Barack Obama. 

"Intarirea statutului de drept, crearea unui mediu mai prietenos pentru investitiile straine prin predictibilitatea masurilor fiscale si cresterea transparentei decizionale sunt obiective importante in viitorul mandat al presedintelui Klaus Iohannis. Domnia sa a aratat ca toate aceste aspecte vor contribui la conturarea si mai puternica a profilului pe care Romania il are, de aliat important si credibil, parteneriatul strategic dintre Romania si SUA fiind elementul de baza al politicii noastre externe si de securitate, alaturi de calitatea de membru al NATO si al Uniunii Europene", se mentioneaza de asemenea in comunicatul transmis de PNL.

Curtea Constitutionala a anuntat, vineri, in sedinta solemna, validarea alegerii lui Klaus Iohannis in functia de presedinte, actul de validare a rezultatului alegerilor fiindu-i inmanat presedintelui ales.