La inceputul sedintei de Guvern, Victor Ponta i-a anuntat pe ministri ca sunt procese pe care statul le castiga deja cu cei pe care el i-a numit "baietii destepti" din energie.

Ponta a adaugat ca in perioada urmatoare va trimite catre Directia Nationala Anticoruptie si Curtea de Conturi, documente care il incrimineaza pe democrat-liberalul Adriean Videanu.

Fostul ministru al Economiei a raspuns acuzatiilor premierului printr-un comunicat.

"De un an de zile, Romania este condusa de un mitoman fara precedent care, desi ocupa functia de premier, este obsedat doar de propria imagine si nu de problemele reale ale romanilor, asa cum ii cere pozitia pe care, temporar, o ocupa".

Hidroelectrica a platit 4,4 milioane de lei pentru actiuni de protocol, arata o nota a Corpului de Control a Guvernului.

Intre 2009 si mai 2012, banii ar fi fost cheltuiti si pentru achizitionarea unor genti din piele, tablouri, un set de butoni Mont Blanc, o bricheta Dupont, parfumuri scumpe si felicitari cu medalii din aur si argint.

In aceeasi perioada, compania de stat ar fi cedat Ministerului economiei 10 autoturisme, pentru care a si platit reparatiile, carburantii si intretinerea.

Hidroelectrica este detinuta de Ministerul Economiei si se afla in insolventa din iunie anul trecut.