Intalnirea cu vicepresedintele american Joe Biden este cea mai importanta din aceasta vizita,a avut loc la Casa Alba, in West Wing unde este si Biroul Oval, biroul lui Obama. O discutie de 30 - 40 de minute despre parteneriatul strategic, baza de la Deveselu, despre retragerea americanilor din Afganistan si programul Visa Waiver, care sa permita cetatenilor romani sa calatoreasca fara vize in SUA.

Ultima vizita la Casa Alba a unui oficial roman a fost cea a presedintelui Traian Basescu, care s-a intalnit acum doi ani cu Barack Obama. Si Adrian Nastase a fost primit de presedintele Bush in 2004.

Dupa intalnirea de ieri cu reprezentantii Chevron, seful guvernului a declarat ca explorarea gazelor de sist trebuie sa continue pentru a obtine independenta energetica.

"Guvernul pe care il conduc este foarte hotarat sa sprijine toate explorarile de resurse neconventionale, gaze de sist in traducerea simpla", a spus premierul.

La randul lor, sefii Chevron au anuntat ca: "Am suspendat lucrarile la Pungesti pana cand noi impreuna cu guvernul vom considera ca sunt facute in siguranta. Speram ca oamenii din comunitatea respectiva vor intelege ca aceste activitati pot fi facute intr-un mod sigur si responsabil pentru mediu si vom continua sa comunicam cu oamenii din zona. "

Ziua de ieri s-a terminat cu un meci de baschet cu celebrul baschetbalist roman Ghita Muresan.