Testarile au fost facute de catre cele mai renumite cluburi auto din Germania, Austria si Elvetia, in parteneriat cu organizatia Stiftung Warentest.

In cadrul testului dedicat anvelopelor de dimensiuni 185/60 R 14 pentru masinile compacte, ContiPremiumContact 5 obtine cele mai mari calificative pentru manevrabilitatea pe carosabil umed si uscat, determinand expertii sa o descrie ca pe o "anvelopa de vara foarte echilibrata". 

Si la testele efectuate pentru dimensiunea 205/55 R 16, specifica modelelor de clasa medie, anvelopele ContiPremiumContact 5 au primit cel mai bun calificativ. Performantele dovedite in conditii de vreme umeda, dar si uscata i-au adus acelasi feed-back pozitiv de la experti, fiind considerata "o anvelopa de vara foarte echilibrata". 

Expertii au testat in total 35 de anvelope cu dimensiunile de 185/60 R 14 si 205/55 R 16 pe 2 modele Volkswagen: Polo si Golf VII. Anvelopele testate apartin unor producatori din Europa, Statele Unite ale Americii si Asia.  

ContiPremiumContact 5 este cea mai renumita anvelopa de vara a brandului Continental. Caracteristicile sale impresionante includ: distante de franare mici, atat pe carosabil uscat cat si pe carosabil umed, manevrabilitate precisa, confort la deplasare, distante de rulare mici si durabilitate indelungata.

Anvelopa de vara premium ContiPremiumContact 5 este disponibila in 75 de versiuni, pentru jante de dimensiuni cuprinse intre 14 – 17 inches si este aprobata pentru viteze de pana la 300 km/h.