Fie că aștepți cu nerăbdare să împodobești bradul, să simți miros de portocale și de scorțișoară în casă sau să alergi prin magazine după cadouri pentru cei dragi, important este să simți din plin spiritul Crăciunului și să-l faci să fie un moment de poveste.
 
Începe prin a-ți schimba starea de spirit, zâmbește mai mult în așteptarea Crăciunului și fă-ți o listă cu priorități pentru a avea timp să duci la bun sfârșit toate lucrurile despre care știi că îți vor aduce bucurie.
Îți oferim, mai jos, câteva secrete prin care poți să ai un Crăciun de poveste!
 
Petrece-l alături de cei dragi
 
Toată lumea își face planuri de sărbători, în funcție de zilele libere disponibile, însă nu uita că cel mai frumos Crăciun este cel în familie, alături de cei dragi. O masă mare, plină cu bunătăți, bradul de Crăciun, cadouri de tot felul și mirosul de cozonac proaspăt al bunicii îți vor aduce bunăstarea de care ai nevoie în ultima perioadă din an. Iar dacă nu ți-ai mai văzut de mult timp părinții, atunci lasă orice petrecere la restaurant sau în aer liber și mergi să petreci Crăciunul în familie.
 
Alege din timp cadourile
 
Moș Crăciun există și pentru cei mari, nu doar pentru copii, așa încât trebuie să-ți aloci timp să cumperi cadouri de Crăciun pentru toată lumea. Mici atenții simbolice, daruri din suflet care să te bucure atât pe tine, atunci când le oferi, cât și pe cei dragi.
 
Nu lăsa pe ultima sută de metri această sarcină și caută până găsești cadoul perfect pentru partenerul de viață, pentru prietena cea mai bună, pentru părinți și chiar pentru colegul de la muncă, în cazul în care obișnuiți să organizați la birou “Secret Santa”.
 
Aruncă o privire la giftforyou.ro și alege din multitudinea de daruri inedite pentru toți cei dragi. Vei vedea cum încă de la începutul lunii decembrie vei intra în atmosfera magică a sărbătorilor.
 
Încearcă o experiență nouă
 
Crăciunul în familie este cel mai frumos, însă dacă te-ai hotărât să pleci de acasă anul acesta, o experiență nouă îți poate transforma sărbătorile în unele de neuitat. De exemplu, dacă nu ai ajuns până acum, mergi târgurile de Crăciun din orașele mari, precum cele din capitală, din Brașov sau Sibiu.
 
Vinul fiert, atmosfera călduroasă și mirosul de castane coapte te vor cuceri. Mai mult de atât, în cazul în care ai luat deja la rând târgurile din țară, poți lua bilete last-minute către una dintre destinațiile celebre pentru Crăciun din Europa. Alege orice ar putea să-ți transforme Crăciunul în unul de poveste.
 
Fă o faptă bună despre care să știi doar tu
 
Oferă necondiționat, fără să aștepți ceva în schimb și fără ca nimeni să știe. Poate faci un cadou unui bătrân nevoiaș, care nu are ce pune pe masa de Crăciun sau donezi câteva jucării sau haine unui copil dintr-un orfelinat, orice faptă bună în prag de sărbători va face parte din Crăciunul tău de poveste. Oferă din ceea ce ai celor mai puțini norocoși și păstrează sentimentul de bine doar pentru tine.
 
Decorează-ți casa
 
Un ultim secret pentru un Crăciun de poveste și printre cele mai importante pentru a intra cum se cuvinte în spiritul Sărbătorilor de iarnă este decorarea casei. Bradul împodobit după preferințele tale, alături de cei dragi, instalația pusă la geam, lumânări parfumate cu miros de portocale - toate acestea te vor binedispune, fără îndoială!
 
Poți folosi un spray alb pentru a desena pe geamuri brazi de omăt sau poți confecționa chiar tu o coroniță de brad pe care să o pui pe ușa de la intrare. Nu uita de colindele și piesele de Crăciun și, de ce nu, de bucatele gătite în casă. Primește colindători și amintește-ți de tradițiile din copilărie, o parte din ele încă își mai păstrează farmecul de odinioară.
 
Pentru fiecare adult sau copil, Crăciunul reprezintă poate cea mai frumoasă perioadă din an. Prioritizează-ți activitățile astfel încât să te poți bucura de spiritul sărbătorilor, de cadourile pentru cei dragi, de liniștea căminului sau de o vacanță de care ți-o doreai de multă vreme. În orice mod ai alege să petreci sărbătorile, nu uita să te bucuri de ceea ce ai.