Competitia se desfasoara de mai bine de 100 de ani ( mai exact, din 1881) iar in acest an va avea loc intre 26 august si 7 septembrie, in New York. Exista numeroase particularitati care transforma US Open intr-o competitie ce merita urmarita:

·       Spre deosebire de celelalte 3 turnee de Mare Slem, in setul decisiv se joaca tiebreak;
·       Premiile in bani au valori egale pentru competitia masculina si cea feminina;
·       Suprafata de joc este betonul. Acest lucru duce la numeroase situatii imprevizibile, in conditiile in care mingea este    controlata mai greu.

Care sunt premiile oferite in 2019 la US Open?

Premiile totale oferite jucatorilor vor insuma 57 de milioane de dolari, ceea ce reprezinta un record absolut pentru competitie.

Castigatorii probelor de simplu vor primii cate 3.850.000 de dolari, finalistii vor primi 1.900 000 dolari iar semifinalistii vor pleca acasa cu 960 000 de dolari. Chiar si o calificare in turul 1 poate sa le aduca jucatorilor sume considerabile de bani, mai exact 58000 de dolari.

La dublu premiile sunt mai mici, insa consistente. Fiecare pereche castigatoare se va alege cu 700 000 de dolari.

Cine sunt favoritii turneului in editia 2019?

Conform celor mai importante case de pariuri online, favoritii sunt urmatorii:

In competitia feminina :

1. Serena Williams. Este cea mai de succes jucatoare a momentului, cu 39 de titluri de Grand Slam, dintre care 23 la simplu si 14 la dublu. Trofeul american a fost adjudecat de nu mai putin de 7 ori de Serena, care isi doreste foarte mult al 8-lea trofeu. Desi are 37 de ani, casele de pariuri ii dau cele mai multe sanse, oferindu-i cota 4.00

2. Simona Halep. Cu siguranta, romanca este intr-o forma foarte buna, find vazuta drept a doua favorita pentru castigarea US Open. Dupa ce a reusit sa castige Wimbledon-ul, Simona este vazuta de Bookmarkeri drept o posibila castigatoare la US Open si ii ofera cota 7.00.

Pe lista favoritelor la castigarea competitiei americane se mai afla si Naomi Osaka cu cota 8.00, Sloane Stephens cu cota 10.00 sau Ashleigh Barty cu cota 10.00 relateaza un site de ponturi pariuri.

In competitia masculina:

Competitia masculina nu aduce nicio surpriza, favoritii fiind aceiasi ca in fiecare an. Novac Djokovic, Rafael Nadal si Roger Federer isi impart sansele de castig, fiind si cei care au in palmares cele mai multe trofee:

1. Novak Djokovic. Este cel caruia i se ofera cele mai multe sanse, fiind campionul en-titre si detinator al altor doua trofee in New York. Cota oferita de bookmarkeri pentru succesul acestuia este de 2.25.

2. Rafael Nadal. Cel de-al doilea favorit al turneului este Rafael Nadal, cu o cota de 5.00. Spaniolul a castigat tot de 3 ori US Openul si se afla intr-o forma foarte buna la cei 33 de ani ai sai.

3. Roger Federer. Desi a castigat de cele mai multe ori finala americana de Mare Slem, adjudecandu-si premiul de 5 ori, Federer se afla abia pe locul 3 pe lista favoritilor, cu o cota de 8.00. Este oarecum normal, in conditiile in care jucatorul a ajuns deja la varsta de 38 de ani. Cu toate astea, este intr-o forma excelenta.

Noua generatie de tenismeni trimite si ea cativa favoriti pe lista, insa la mare distanta de primii 3. Astfel, Alexander Zverev este cotat cu 17.00 pentru castigarea turneului, Daniil Medvedev cu 25.00 si Stefanos Tsitsipas tot cu 25.00.