Cu toate acestea, dacă te-ai mutat recent într-o casă veche și-ți dorești să redecorezi, sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont, astfel încât să te bucuri de o locuință cât mai confortabilă. Află care sunt acestea, din rândurile de mai jos!
 
Ține cont de aspectul pereților
 
În momentul achiziționării unei case interbelice, este recomandat să vii însoțit de un expert, care poate verifica dacă locuința este bine ventilată și izolată, măsurând și umiditatea. Dacă nu te ocupi de aceste verificări, poți observa că, în timp, vopseaua începe să cadă de pe pereți, apare mucegaiul iar tocurile ferestrelor încep să capete condens.
 
Totodată, chiar dacă te muți într-o casă interbelică proaspăt zugrăvită, aceasta poate să ascundă posibile pete de mucegai, igrasie sau fisuri în pereți, reparate superficial. Dacă simți un miros specific de umezeală și igrasie atunci când intri în casă, înseamnă că mucegaiul a fost acoperit de straturile de vopsea. Înainte să te apuci de redecorare, nu te lăsa impresionat de aspectul curat al camerelor și repară pereții, la nevoie.
 
Verifică fundația și structura pereților
 
Specialiștii recomandă să nu achiziționezi o casă interbelică, dacă aceasta nu este prevăzută cu planșee de beton. Acestea oferă casei o rezistență mai mare în cazul unor calamități naturale. În plus, fundația și structura pereților este mai importantă decât calitatea acoperișului.
 
De aceea, este indicat ca fundația să fie de cel puțin 50 de cm adâncime pentru o casă simplă, de 75 cm pentru o casă cu mansardă și de minimum 1 m pentru o casă cu două etaje. Structura de rezistență este la fel de importantă - dacă imobilul are o structură solidă, îți este permisă redecorarea rapidă a interiorului.
 
Verifică podelele
 
La fel de utilă va fi și verificarea podelelor, înainte de a începe procesul de amenajare a unei case interbelice. O podea șubredă și un parchet vechi pot însemna reparații mari și cheltuieli suplimentare, de care trebuie să fii conștient. De îndată ce repari podeaua, vei reuși să amenajezi locuința folosind covoare care să se încadreze în stilul încăperilor.
 
Dacă vrei să locuiești într-o casă primitoare și aspectuoasă, ar trebui să iei în considerare introducerea covoarelor. Aceste elemente de decor au atât un rol funcțional, întrucât te protejează de podeaua rece, cât și unul estetic. Poți alege covoare moderne pentru living, traverse mari pentru hol sau covoare mici și colorate pentru baie.
 
Acordă atenție ferestrelor
 
Casa interbelică ideală pentru tine trebuie să aibă ferestre mari, pe unde poate intra cât mai multă lumină naturală. Astfel, acordă atenție modului în care arată ferestrele și amplasării acestora. Dacă ferestrele sunt crăpate, ocupă-te de înlocuirea lor, pentru a avea o locuință călduroasă în sezonul rece.
 
Nu uita nici de achiziționarea unor perdele și draperii noi, care pot schimba aspectul locuinței în doar câțiva pași. Alege modele opace sau transparente, astfel încât să te bucuri de intimitatea de care ai nevoie.
 
Include spații suplimentare de depozitare
 
Dacă nu mai ai loc în casă de cutii și de lucruri care nu își găsesc locul, poți opta pentru includerea unor noi spații de depozitare, care să-ți permită să organizezi eficient toate obiectele pe care le deții.
 
Alege rafturi orizontale, cutii sau dulapuri care te vor ajuta să scapi de aglomerația din locuință.
 
Oferă casei un aer proaspăt
 
După ce te-ai ocupat de rezolvarea tuturor aspectelor menționate anterior, trebuie să oferi locuinței vechi un aer proaspăt, care să te facă să te simți ca acasă. În acest sens, poți decora casa cu ajutorul unor obiecte simpatice din lemn, cu lămpi vintage care să completeze decorul deja existent sau cu o măsuță de cafea frumoasă, în jurul căreia poți petrece timp de calitate alături de prieteni buni. Pe timpul iernii, poți adăuga globulețe sau instalații, astfel încât să creezi o atmosferă intimă, de sărbătoare
 
Atunci când găsești o casă interbelică de vis, ocupă-te de micile reparații și apucă-te de decorat!