1. Mănuși de protecție
 
Când vrei ca totul în locuința ta să strălucească, trebuie să folosești produse de igienizare adecvate. Ei bine, nu poți face asta fără o pereche de mănuși de menaj, care să-ți protejeze mâinile de murdărie, detergenți și substanțe chimice. Mănușile din latex previn leziunile macanice ale pielii, iar la interior sunt căptușite cu un strat fin de bumbac, care absoarbe transpirația și reduce reacțiile alergice. Așadar, indiferent ce trebuie să faci prin casă, nu începe activitatea fără protecția corespunzătoare a mâinilor.
 
2. Aspirator
 
Probabil cel mai important echipament de curățare pe care îl avem cu toții în casă este aspiratorul. Acesta e esențial pentru a colecta eficient praful din orice colț al locuinței, astfel încât să-ți poți păstra pardoselile, covoarele ori tapițeria curate și să ții alergiile la distanță. Însă este recomandat să investești într-un produs performant, ușor de utilizat, care să rețină alergenii din aer și să aibă o putere de aspirare ridicată.
 
3. Mop
 
Dacă vrei să obții rezultate de calitate și să îndepărtezi aproape în totalitate impuritățile din locuință, bazează-te și pe ajutorul unui mop. Acesta poate îndepărta rapid murdăria atunci când verși ceva pe podea, dar și când ai nevoie să speli pardoseala cu un lichid de curățare sau cu diferite substanțe chimice.
 
4. Lavete din microfibră
 
Atunci când vrei să elimini simplu și eficient murdăria de pe diferite suprafețe este necesar să folosește lavete de calitate. Acestea asigură o ștergere rapidă, nu zgârie și nu lasă pete inestetice în urmă. Mai mult, pe piață poți găsi diferite tipuri de lavete din microfibră, special concepute pentru sticlă, îndepărtarea prafului, utilizare în baie, în bucătărie sau pentru lustruirea obiectelor.
 
5. Bureți
 
Există o mare varietate de bureți antimicrobieni pe care îi poți folosi în gospodărie. Astfel de produse sunt esențiale în bucătărie pentru curățarea vaselor, dar și în cazul zonelor mai dificile din casă, în care se poate forma mucegai. Aceste mici instrumente sunt indispensabile și în baie, deoarece păstrează obiectele sanitare într-o stare excelentă. De asemenea, funcționează foarte bine și pentru ferestre, în zonele care sunt mai greu de curățat.
 
6. Perii de curățare
 
Uneori, lavetele și bureții nu sunt suficiente, așa că ai nevoie și de câteva perii de curățare, cu care să cureți mai ușor murdăria. Poți achiziționa asemenea produse de diferite mărimi, pentru diverse zone greu accesibile. Așadar, ia în considerare o perie pentru vasul de toaletă, care să te ajute să îndepărtezi reziduurile de pe pereții interiori, dar și un instrument pentru petele de calcar de pe cadă, lavoar sau duș. Totodată, nu uita nici de bucătărie și achiziționează o perie pentru curățarea chiuvetei, a aparatului de gătit și a vaselor.
 
7. Găleată
 
Folosirea unei găleți va face treburile mult mai ușoare. Cu siguranță folosești o mulțime de produse de curățare, iar pentru asta este indicat să ai un vas special, în care să le pregătești dacă vrei să îndepărtezi murdăria din diferite locuri. 
O găleată este utilă atunci când vrei să speli podeaua, însă o poți folosi și pentru alte treburi gospodărești. Mai mult, poți depozita în ea sticlele cu substanțe de curățare mai pretențioase.
 
Prin urmare, ca să-ți poți termina treburile casnice cât mai repede, asigură-te că dispui de toate aceste instrumente esențiale. În acest fel, vei lucra mult mai eficient și mai simplu, iar locuința ta va fi curată și strălucitoare.