Motivele sunt multe insa merita mentionata, printre primele, valoarea pe care angajatii romani o aduc operatiunilor prin calitatile lor profesionale care par sa diferentieze tara noastra de multe alte centre la nivel continental si, de ce nu, global. Pentru un pachet salarial motivant in care banii nu mai reprezinta neaparat elementul principal, romanii demonstreaza abilitati profesionale remarcabile intr-o piata din ce in mai atractiva pentru marii investitori.

Fie ca procesul de recrutare urmareste abilitati remarcabile in cunoasterea unor limbi straine sau anumite competente de natura financiara, pentru a asigura servicii de cea mai inalta calitate, marii angajatorii implementeaza proiecte de training specific care permite dobandirea unor cunostinte de o complexitate crescanda, in functie de nevoile reflectate de activitatea firmei.

Printre primele companii care au venit in sprijinul firmelor interesate este si BPP Professional Education, cu cea mai lunga prezenta pin piata din Romania, prin portofoliul divers si calitatea remarcabila a programelor de pregatire, dezvoltate, cu precadere, pentru specialistii din domeniul economic. Cursurile personalizate elaborate de BPP pentru partenerii din SSC/ BPO sunt programe complexe care conduc angajatul de la informatii elementare din domeniul financiar pana la spetele acestui domeniu aparte de business. Programele implica si diversi pasi de testare care sa asigure dobandirea eficienta a cunostintelor si sa verifice gradul lor de aplicabilitate. 

Ulterior, in functie de interesul exprimat de fiecare participant la program, pregatirea poate sa ia forma calificarilor profesionale internationale de prestigiu, cum sunt ACCA, CIMA, DipIFR etc.