În cadrul târgului industria mobilei din ţara noastră va fi reprezentă de 10 producători de mobilă specializaţi în design interior, mobilier clasic şi modern, mobilier de exterior, textile şi accesorii de interior.

Industria mobilei din România are, an de an, un aport pozitiv substanțial la balanța comercială export-import a României de cca 1,5 miliarde de euro, având un raport valoare adăugată brută/producție de 55%, potrivit unui studiu elaborat de PIAROM (Patronatul Investitorilor Autohtoni).

În ceea ce privește exportul, industria românească de mobilier se află pe locul 11 în lume și pe locul 5 în Uniunea Europeană.

ICFF NY va avea loc în perioada 19 – 22 mai 2019 şi va găzdui în cele 12 categorii ale sale, peste 900 de expozanţi din peste 60 de ţări. Pavilionul României poate fi găsit în standurile nr. 2257 şi 2357, ocupând aprox. 300 mp.

Companiile care vor expune în cadrul pavilionului naţional, sub brandul Romanian Furniture – Style, Comfort, Durability sunt următoarele: Sculptura Secuiască SRL/ Spiralwood, Montana Campeni SRL, Carel Woodworks SRL, Graphtec Design SRL/ Graphtec furniture fits future, Materia Studio SRL, Maer Import Export SRL, Pure Home Collections SRL, Simex SRL, Global Art Production SRL/ Mindthegap şi Creative Concept SRL.

Participarea companiilor româneşti la acest eveniment este finanţată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi este organizată împreună cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR), ca parte a misiunii acestora de a promova exportul şi de a contribui la integrarea armonioasă a României în sistemul global.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe dna. Nadina Rus – Manager de Proiect APMR, la adresa de email: [email protected].