Această procedură este reprezentată de refacerea cantității de os care, în timp, a fost modificată. Pentru a putea insera implantul dentar, medicul specialist va trebui să se asigure că acesta va fi stabil, astfel încât osul în care urmează a fi introdus trebuie să fie la parametri optimi în ceea ce privește volumul și densitatea.

Atunci când pierzi un dinte, osul care l-a susținut își va micșora volumul din cauza faptului că nu mai susține rădăcina. Astfel, adiția de os este necesară atunci când volumul osului nu este suficient pentru a susține un implant dentar.

Cauzele pierderilor osoase

Deși nu este o intervenție deosebit de complicată, adiția de os va presupune un timp de vindecare și costuri suplimentare, așadar este de evitat, iar specialiștii în implantologie de la clinica stomatologică Dental Excellence ne-au oferit câteva informații și recomandări legate de procedura de adiție de os. Iată, așadar, care sunt cauzele pierderilor osoase:

- Lipsa unui dinte și neînlocuirea imediată a spațiului rămas liber cu un implant dentar. În urma extracțiilor dentare sau a pierderii dinților, spațiile libere conduc la modificarea cantității osoase, motiv pentru care trebuie să apelezi în cel mai scurt timp la un tratament cu implant dentar. În momentul în care va fi implantată rădăcina artificială, organismul va opri procesul de resorbție osoasă din acea zonă.

- Parodontoză. Această afecțiune are un efect puternic asupra osului care susține dintele. Boala parodontală produce desprinderea dinților, iar procesul de resorbție osoasă va începe imediat după. În acest caz, adiția de os va fi necesară înaintea tratamentului cu implant dentar.

- Infecții gingivale și osoase. Unele infecții pot "săpa", în decursul timpului, adevărate "cratere" în țesutul osos, fapt ce va face necesară procedura de adiție de os.

- Traumatisme. Loviturile de la nivelul feței pot influența negativ dantura și zona osoasă de la nivelul feței.

- Înaintarea în vârstă. Fiindcă organismul nu mai poate susține o funcționare perfectă a cavității bucale, unele situații vor impune această procedură.

Ce beneficii va asigura adiția de os?

- În primul rând, adiția de os va consolida țesutul menit să susțină implantul dentar;
- Oferă gingiei un aspect natural;
- Crește longevitatea dinților naturali care au fost afectați de diferitele stagii ale gingivitei sau bolii parodontale;
- Îmbunătățește vizibil fizionomia în cazul unei resorbții osoase cauzate de vârstă, boala parodontală sau traumatisme la nivelul feței.

Specialiștii din sfera stomatologiei recomandă cu tărie ca vizitele la cabinetul stomatologic să nu fie mai puține de două pe an pentru a putea ține sub control sănătatea dinților tăi și pentru a trata din stadiu incipient orice afecțiune. Mai mult decât atât, o bună prevenție te va ajuta să eviți afecțiunile complexe ce presupun tratamente costisitoare și de lungă durată. De asemenea, igiena orală este foarte importantă în eforturile de a păstra o dantură naturală și un zâmbet impecabil pentru un timp cât mai îndelungat.

Fie pentru un control periodic, fie pentru un tratament complex pe care l-ai tot amânat, programează o vizită la clinica stomatologică Dental Excellence și bucură-te de cele mai moderne tehnici și aparate, o echipa interdisciplinară de medici cu experiență și cele mai bune servicii stomatologice disponibile în prezent!