Așadar, dacă urmează să faci o achiziție publică și vrei să fii sigur că totul va decurge conform legilor în vigoare, este necesar să apelezi la un avocat specializat în consultanță achiziții publice.

Acesta te va îndruma cu privire la demersurile legale care se efectuează în procesul de achiziții publice și, mai mult decât atât, te va ghida spre investiții cu adevărat profitabile.

Nerespectarea regulilor sau a procedurilor poate avea consecințe comerciale grave pentru companii, însă dacă apelezi la un avocat ce oferă consultanță în achiziții publice, acesta va preîntâmpina eventualele problemele juridice.

NZA (Nicolescu, Zorin și Asociații) este o casă de avocatură care se ghidează după principiul New Law, oferind servicii profesioniste și moderne. Avocații din cadrul NZA care oferă consultanță în achiziții publice se asigură că achiziția va fi realizată în mod corect și legal, atât din perspectiva cumpărătorului, cât și a vânzătorului.

În cazul în care un client urmează să participe la o licitație, un avocat care oferă consultanță în achiziții publice din cadrul NZA va examina și contesta condițiile incorecte ale documentelor de licitație. În plus, specialistul va pregăti ofertele și va negocia acordurile finale, pentru ca procedura să se desfășoare în condiții optime.

Un specialist în acest domeniu îți va fi de mare ajutor atunci când decizi să investești sume importante în achiziția unor bunuri. Există multe documente specifice care trebuie întocmite și pregătite în detaliu, iar o persoană care nu are cunoștințe în domeniu, nu le va putea realiza. Un avocat specializat în consultanță achiziții publice va avea grijă ca întreaga ofertă de participare să fie realizată în conformitate cu legile în vigoare. 

Iată ce servicii îți pune la dispoziție un avocat NZA care oferă consultanță în achiziții publice:

- analizarea și modificarea contractelor de achiziție publică (contracte de furnizare, contracte de lucrări, contracte de servicii);

- asigurarea respectării de către autoritatea contractantă a principiilor care stau la baza atribuirii contractului de achiziție publică (recunoaștere reciprocă, nediscriminare, tratament egal, transparență, proporționalitate);

- solicitarea adresată autorității contractante pentru obținerea informațiilor cu privire la conținutul documentației de licitație;

- analiza contractelor de concesiune, a contractelor sectoriale;

- consultanță pentru evitarea conflictelor de interese;

- reprezentarea în fața ANRMAP (Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice) sau în fața instanței de judecată;

- formularea contestațiilor privind anularea actului emis de autoritatea contractantă s.a.

Cum poți contacta un avocat specializat în consultanță achiziții publice?

În prezent, orice problemă legată de domeniul achizițiilor publice poate fi soluționată mai ușor, dacă contactezi un specialist în domeniu. Experții recomandă apelarea la o casă de avocatură profesionistă, indiferent care este valoarea achiziției care urmează să fie efectuată. Avocații cu experiență care oferă consultanță în achiziții publice vor garanta succesul întregului proces, iar tu te vei bucura de rezultate. 

Pentru a beneficia de cele mai moderne și flexibile soluții, apelează la casa de avocatură NZA. Vei colabora cu specialiști cu o viziune ancorată în prezent, capabili să preîntâmpine problemele de ordin juridic și să ofere cele mai eficiente soluții.