Dacă nu dorești să le achiziționezi, ai opțiunea primirii în custodie pe durata unui contract, iar bidoanele sunt livrate conform unui consum estimat.
 
Ca strategie de marketing, poți opta pentru accesorii personalizate cum sunt paharele inscripționate sau vase ceramice pentru apă. Prin instalarea de watercoolere, te bucuri de apă rece sau fierbinte pentru hidratare și de prepararea băuturilor calde, sau chiar de apă carbogazoasă.
 
Ține cont de locul în care îl vei amplasa
 
Alegerea produsului potrivit se face în funcție de nevoile spațiului pe care îl va deservi. Pentru uzul unei singure familii, o unitate de mai mici dimensiuni care poate fi așezată pe blatul de la bucătărie este suficientă. Pentru un flux mai mare de utilizatori, este nevoie de aparate verticale, care susțin bidoane de până la 20 de litri. Întrucât procesul de răcire sau încălzire a apei este electric, vei avea nevoie de o sursă de alimentare cu energie aproape de locul în care instalezi aparatul. Altfel, vei fi nevoit să folosești prelungitoare inestetice.
 
Temperatura apei
 
Atât pentru apa rece, cât și pentru cea fierbinte, este important să ai un minim control cu privire la temperatură. Această caracteristică este căutată în special de clienții care instalează acest tip de echipamente în locuri frecventate de copii sau bătrâni. Valorile minime și maxime variază între 4-12 grade Celsius și 70-90 grade Celsius. Valori medii de temperatură se pot obține prin combinarea apei reci cu puțină apă fierbinte sau invers, după gust.
 
Elemente de siguranță

Tot pentru copii, watercoolerele lafantana.ro au fost prevăzute cu elemente de siguranță la robinetul de apă caldă. Acestea îi împiedică pe cei mici să pornească fluxul de apă fierbinte, care îi poate opări. Acționarea robinetului se face apăsând un buton suplimentar, accesibil adulților și ușor de controlat. Unele aparate au chiar opțiunea anulării robinetului de apă caldă, pentru spațiile în care acesta ar fi inutil.
 
Opțiuni
 
Există o serie de opțiuni pentru dozatoarele de apă de tip watercooler, purificator sau ionizator. Brandul lafantana.ro are în ofertă vase ceramice de tip dispenser, care înlocuiesc bidoanele din plastic și reprezintă o opțiune estetică și sigură. Acestea sunt echipate cu un suport rezistent din lemn și au un singur robinet dotat cu sistem antipicurare. 
 
Sunt ușor de curățat, nu se conectează la priză, dar mențin temperatura apei din interior. Pentru clădirile de birouri, angajații preferă să alimenteze sticlele personale, cănile înalte sau termosurile cu apă din rezervorul dozatorului. Pentru a le umple, vor avea nevoie de o distanță mai mare între tava de picurare și robinet, precum și de o duză mai subțire decât partea superioară a unei sticle. Tot între opțiunile disponibile se numără și o serie de filtre cu diferite caracteristici, în funcție de modelul ales.
 
Depozitare
 
Atât pentru locuința personală, cât și pentru spațiile mai mari ale instituțiilor, clădirilor de birouri sau magazinelor, există un aspect de care trebuie să ții cont: unde depozitezi bidoanele de apă. Pentru acasă, vei avea mai puține recipiente de depozitat, dar și spațiul este mai mic. Cu cât sunt mai aproape de locul în care amplasezi watercoolerul, cu atât îți va fi mai ușor să le înlocuiești. Pentru spațiile mult mai mari, în care trebuie să depozitezi un număr superior de bidoane, ai nevoie de o cameră specială pentru acestea.
 
Aparatele watercooler nu mai sunt o opțiune doar pentru instituții sau alte persoane juridice. Prezența acestora s-a extins treptat și în locuințele personale, ca soluție pentru aprovizionarea cu apă. Dacă nu dorești să investești într-un aparat propriu, poți obține unul în custodie, prin încheierea unui contract cu o firmă de profil.