Tematica sloturilor incluse în oferta cazinourilor online este una extrem de variată, cu principalele categorii tematice - filme, seriale, muzică, mașini, legende, animale sau clasice. Unele sunt mai atractive prin grafică, unele au runde bonus captivante și diverse funcții, iar altele se remarcă prin povestea pe care o evidențiază. Statistic vorbind, putem spune ca jocurile de tip slot cele mai populare sunt produse aproape întotdeauna de aceiași producători.

1. NetEnt. Este una dintre principalele companii care dezvoltă conținut pentru cazinourile online. Cu o experiență de peste 20 de ani și colaborări cu mai bine de 200 de cazinouri, această companie a reușit să producă de-a lungul timpului mai mult de 200 de jocuri care abordează cele mai variate subiecte. Printre titlurile ce i-au adus celebritatea se numără Guns’N Roses, Motorhead, Starburst, Jumanji, Elements, Ghost Pirates, Dazzle Me sau Dragon Island. NetEnt este compania care a produs și unul din cele mai populare jocuri dedicate Crăciunului: Secrets of Christmas.

2. Novomatic – Este compania care a lansat renumitele Book of Ra, Sizzling Hot sau Lucky Lady’s Charm, două din jocurile pe care orice pasionat de sloturi le cunoaște foarte bine. Este cea mai mare companie de gen din Europa și produce atât sloturi pentru mediul online, cât și pentru terminalele din săli de joc terestre. În cazinourile fizice există peste 255.000 de aparate produse de Novomatic. Elementele prin care se remarcă acest producător sunt simplitatea, claritatea și performanțele fiecărui joc în parte, acestea putând fi de altfel accesate de laptopuri sau PC dar și de pe telefoane inteligente/tablete, prin intermediul aplicațiilor mobile.

3. Yggdrasil. Este o companie ceva mai nouă (înființată în 2013) care s-a făcut remarcată în special cu seria Vikingii. Vikings go Wild (1 august 2015), Vikings go Berzerk (21 noiembrie 2016) și Vikings go to Hell (28 mai 2018) sunt cele 3 jocuri care i-au propulsat pe cei de la Yggdrasil în topul celor mai populari producători de sloturi.

Jocurile produse de această companie folosesc HTML 5 și CSS3 pentru animații excelente, foarte apreciate de jucători. Pe lângă sloturile cu vikingi, compania a produs și alte jocuri cu un real succes, precum Cazino Zeppelin sau Cazino Cosmos.

4. Play’n Go. La fel ca NetEnt sau Novomatic, Play’n Go este una dintre companiile cu ștate vechi în domeniul cazinoului, atât online cât și offline. Lansată în anii ‘90, compania a reușit să ofere peste 150 de titluri, printre care se remarcă Book of Dead, Rainforest Magic, Fire Joker, Superflip, 7 Sins sau Leprechaun goes to Hell – joc ce a oferit și câteva jackpoturi substanțiale în țara noastră. Unul dintre elementele foarte atractive la această companie este payoutul destul de bun al multor jocuri (peste 96%). Jocurile Play’n Go pot fi găsite la majoritatea cazinourilor online de top.

Lista ar putea continua cu IsoftBet, Microgaming (primul dezvoltator de jocuri online) - companie cu peste 5.000 de salariați la nivel mondial - sau Slot Games Electronics, o companie nouă care este prezentă în numeroase cazinouri fizice din România.