Personalizarea nu se găsește în vitrinele magazinelor ready-to-wear. Cea mai accesibilă formă de personalizare - atunci când vorbim despre o imagine masculină impecabilă - este made-to-measure.

Costumul made-to-measure porneste de la un tipar predefinit, care se personalizează în funcție de trăsăturile celui care îl va purta și presupune o investiție mai mică și un timp de așteptare mai scurt decât bijuteria supremă a croitoriei – costumul bespoke, un costum croit direct pe corpul clientului.


Made-to-measure este rezultatul întâlnirii dintre stil personal și eficiență, motiv pentru care atunci când un bărbat atent la felul în care arată se decide că își dorește să aibă un astfel de costum în garderobă, este recomandat să apeleze la specialiști. Cu o experiență de peste 9 ani în vestimentația masculină, atelierul SARTO este singurul din țară care oferă toate cele 3 servicii: ready-to-wear, made-to-measure și bespoke la cele mai înalte standarde ale calității, împreună cu toată conslierea necesară pentru un produs finit peste așteptările clientului.

Consultanții SARTO dau din casă și subliniază faptul că, dincolo de măsurători, la baza unui proces made-to-measure care anunță un produs final de calitate superioară, ce exprimă personalitatea purtătorului, stă cel puțin o întâlnire personală cu clientul, în care se urmărește interpretarea trăsăturilor sale, dincolo de cifre. Orice detaliu poate contribui la perfecționarea costumului, însă în funcție de constituția clientului, există anumite ajustări care pot corecta minusurile și potența plusurile. Cu recomandări avizate, găsirea costumului perfect nu este o problemă pentru nicio constituție!

Bărbații scunzi

În cazul unui bărbat scund, obiectivul principal este crearea unui aspect liniar, astfel încât îmbrăcat cu costumul, să pară o linie din cap până în picioare. Cum se face asta? Pantalonul nu va avea niciun fel de pauză pe pantof (exces de material care să pice pe pantof), ci va fi exact la întâlnirea cu pantoful, atât cât să-i permită să fie purtat puțin mai sus pe șold, un alt truc care adugă lungime. Jacheta de la sacou va fi mai scurtă, cu un rever înalt care va crea iluzia unui trunchi înalt. Din punct de vedere al țesăturii, dungile verticale sau structurile discrete redirecționeză ochiul și oferă lungime.

Bărbații înalți

La polul opus bărbaților scunzi, cu probleme și soluții opuse, în cazul bărbaților înalți trebuie avută în vedere îngustarea distanței dintre cap și picioare. În acest caz, e musai ca pantaloni să ajungă elegant pe pantof (fără să creeze cute inestetice) pentru că cel mai mic spațiu dintre pantof și pantaloni nu va face decât să dea impresia unui costum prea mic pentru purtător. Jacheta trebuie să fie mai lungă, iar mânecile cămașei expuse într-o măsură mai mică decât în cazul bărbaților scunzi.

În ceea ce privește compoziția, acesta ar trebui să fie format din părți separate (culori diferite sacou-pantaloni) sau să aibă un pattern mai strident cum ar fi pătratele mai mari. Totodată, un buzunar pentru batistă pe partea stângă a sacolui mai reduce din lungimea acestuia.



Bărbații slabi

Aspectele cu care se confruntă bărbații slabi sunt asemănătoare cu cele al bărbaților înalți. Astfel, costumul nu trebuie să fie liniar, ci să adauge greutate pentru că scopul primordial al croitoriei este să atenueze minusurile. Pattern-urile încărcate, pantalonii cu manșete sau chiar materiale grele cum ar fi lâna sau tweed-ul au această proprietate de a oferi o altă perspectivă privitorului. Un rever standard (nu subțire) și o jachetă cu două rânduri de nasturi sunt, de asemenea, elemente care adaugă volum.

Bărbați masivi

Așa cum bărbații slabi se confruntă cu situații asemnătoare bărbaților înalți, așa bărbații masivi au nevoie de un costum cu obiective similare bărbaților scunzi. Scopul este acelalași: de a adăuga lungime. Sacoul are rever înalt și pense care conturează talia – orice exces de material trebuie eliminat pentru că va adăuga volum. Totodată, cele mai de succes pattern-uri în acest caz sunt dungile verticale de culoare deschisă, pe un fundal negru sau închis (bleumarin, gri cărbune).


Bărbați atletici

Contrar presupunerilor, cei care pretrec mult timp în sala de sport nu își găsesc costumul perfect cât ai zice “biceps”. Adesea, bărbații atletici au un piept mult mai dezvoltat decât cel al produselor ready-to-wear de pe piață, punând nasturele de la sacou sub o presiune inestetică. De asemenea, sunt și alte aspecte care nu trebuie să existe pe costumul unui sportiv: umeri adăugați, rever înalt sau exces de material.

Indiferent de constituția ta, consilierii SARTO îți stau la dispoziție cu cele mai potrivite soluții pentru un costum made-to-measure sau bespoke care să satisfacă chiar și cele mai pretențioase gusturi.