Iată câteva sfaturi care te vor ajută să economisești bani în timpul procesului!
 
Abordează un design minimalist
 
Interiorul rustic și cel contemporan sunt interesante, însă pot ajunge la prețuri ridicate! Pe de altă parte, nu același lucru se poate spune și despre un design minimalist.
 
După cum sugerează și numele, în acesta este nevoie de mai puțină mobilă. Dacă încăperea are dimensiunile mari, aceasta va putea rămâne astfel aerisită și vei avea la dispoziție spațiu liber suplimentar.
 
Optează pentru un mobilier în linii drepte și care să fie pe culori neutre, cum ar fi bej, alb, gri sau negru. Acesta trebuie să fie simplu, alcătuit din puține piese și dintr-un lemn subțire! Păstrează și restul încăperii la un aspect minim, deoarece nu este necesar să investești nici în accesorii decorative noi.
 
Achiziționează o canapea mică
 
În cazul în care vei mobila sufrageria, n-ai nevoie neapărat de un colțar de dimensiuni mari. Poți folosi o canapea mică și să acoperi spațiul rămas cu câteva scaune sau fotolii de la Somproduct.ro. Un model pe care să încapă două sau trei persoane este suficient! Deși poți achiziționa una mai mare, cel mai probabil n-o să ai ce face cu aceasta.
 
Folosește rafturi
 
Biblioteca reprezintă o piesă din lemn clasică, însă este de obicei scumpă! Din fericire, ai la dispoziție și o variantă economică pentru mobila de pe perete. Folosește mai multe rafturi, de la podea și până la tavan. În magazinele de bricolaj găsești chiar și bucăți separate de PAL, pe care le poți asambla apoi singur. Astfel, nu vei mai avea nevoie de vitrine complete.
 
Cumpără doar strictul necesar
 
Când vrei să schimbi aspectul unei camere, te-ar putea tenta ideea de a adăuga cât mai multe piese de mobilier. Însă, de multe ori nu aceasta este soluția. De exemplu, să presupunem că vrei să îți cumperi mobilă pentru dormitor. Patul, șifonierul și două noptiere sunt necesare! Dar poți renunța la banchetă, fiindcă s-ar putea să n-ai nevoie de spațiu pentru depozitarea obiectelor.
 
Recondiționează mobila veche
 
Dacă nu-ți permiți să înlocuiești complet mobila dintr-o încăpere, atunci încearcă să recondiționezi anumite obiecte. De exemplu, mută-ți dulapul de haine în bucătărie și transformă-l într-o vitrină fără uși. Sau, dacă ai o comodă veche, poți oricând să o modifici pentru a o aduce într-o stare nouă.
 
Pentru asta, este necesar să pregătești suprafața și să o ștergi de praf. Folosește o cârpă moale, apoi dă cu spirt pentru a elimina petele și evidențiază defectele ce trebuie reparate! Dacă după șlefuire încă sunt prezente crăpături, le poți acoperi cu un strat de grund. Acoperă și lacul vechi cu unul nou! Iar după ce se usucă, aplică vopsea. Optează pentru una pe baza de ulei sau cu latex și folosește mai multe staturi, până obții rezultatul dorit.
 
Cum să mobilezi o încăpere la un preț scăzut
 
Dacă vrei să înlocuiești mobila dintr-o cameră, acest proces nu trebuie să fie neapărat costisitor. Alege un design minimalist, alcătuit din puține elemente și care să aibă aspectul simplu. În sufragerie, poți achiziționa o canapea de dimensiuni mici și să înlocuiești biblioteca, cu rafturi de la podea până la tavan.
 
Renunță la accesoriile decorative și la piesele de mobilier de care n-ai nevoie! Iar dacă bugetul tău nu este suficient de mare pentru a face o schimbare completă, poți recondiționa o parte din mobila veche. Schimbă-i culoarea folosind vopsea sau înlocuiește-i tapițeria și fă-o să arate ca nouă! Respectă aceste sfaturi și vei putea obține o încăpere exact așa cum îți dorești și la un preț redus!