La capitolul mobilă, site-urile de prezentare și cataloagele online vin în întâmpinarea clienților și le oferă posibilitatea de a alege orice își doresc fără să fie nevoie să se deplaseze într-un magazin fizic.
 
Internetul reprezintă o modalitate excelentă de a găsi și de a achiziționa articole, de multe ori la prețuri mai mici sau cu discounturi considerabile.  Deși este comod și nu necesită timp de alergat printre rafturi, cumpărăturile online pot avea și dezavantaje.
 
Retailerii marilor magazine de mobilă oferă posibilitatea clienților de a-și face o idee asupra produselor pe care urmează să le cumpere prin diverse metode. Iată ce e indicat să faci înainte să plasezi o comandă online:
 
Citește comentariile și evaluările celorlalți clienți
 
Pe internet găsești foarte multe evaluări de produs, astfel că poți citi cu atenție comentariile celor care au comandat același produs înaintea ta. Vei găsi atât păreri pro, cât și impresii contra și astfel îți poți face o părere. În general, oamenii vorbesc de calitate, dimensiuni, culori care diferă față de cele afișate în poze, materiale ce păreau mai groase și sunt mai subțiri sau tot felul de alte aspecte estetice. În funcție de ce anume vrei să cumperi, analizează dacă într-adevăr produsul ales merită sau nu banii.
 
Cere mostre de material
 
Mulți producători de mobilă se oferă să vă trimită mostre de țesături sau mostre de materiale înainte de a aproba comanda finală. Această metodă se aplică în special canapelelor și scaunelor tapițate. Poate fi vorba de țesătură și de culoarea pe care ți-ai dori să o vezi în realitate, înainte să cumperi obiectul de mobilier. Pune la încercare imaginația și conturează în minte, pornind de la o bucată de material, cum va arăta canapeaua, fotoliul sau scaunul tău din living.
 
Pe lângă material, producătorul poate trimite și o bucată de lemn sau de plastic, pentru a putea vedea exact cum arată și cât de calitativ este. Dacă vrei, de exemplu, să cumperi mai multe scaune online pentru bucătăria ta open space, atunci vei dori să vezi dacă se asortează cu masa și cu restul mobilei.
 
Nu te baza doar pe imaginile de prezentare
 
O imagine frumoasă valorează cât o mie de cuvinte, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să-ți faci timp să citești cu atenție descrierea fiecărui scaun, masă, covor sau dulap înainte de cumpăra. Adesea, textul care însoțește imaginile va oferi informații care altfel nu pot fi comunicate printr-o fotografie, cum ar fi grosimea unei saltele sau felul în care o țesătură strălucește în lumina soarelui. În acest fel, vei ști că scaunele pe care vrei să le comanzi sunt tapițate cu un material mat, deși în poze, din pricina iluminatului prezent în studioul foto, pare ușor lucios. Atuncă o privire pe scauneonline.ro pentru a vedea cele mai noi modele pentru bucătăria sau livingul tău.  
 
Studiază cu atenție politicile de retur
 
Fiecare retailer are o politică de retur diferită și trebuie să vă asigurați că ați citit și înțeles complet politica înainte de a finaliza comanda. În cazul în care nu există informații precise pe site, contactați un reprezentant online sau trimiteți un e-mail înainte de a cumpăra produsul.
 
Dacă te-ai mutat în casă nouă și vrei să-ți achiziționezi mobilă online, poți arunca o privire peste sfaturile de mai jos pentru a te asigura că faci alegerile potrivite în ceea ce privește designul, calitate, dimensiunile și, desigur, bugetul alocat. În mod cert, nu vei dori să primești cu totul altceva decât ceea ce ai văzut pe internet.